Nisu osvojili ništa, a kao da su osvojili sve

Smisao fudbala

Nisu osvojili ništa, a kao da su osvojili sve

A. Čaušević

Evropski kupovi su ušli u završnicu te su poznati finalisti svih UEFA-inih takmičenja. 


I dok je finale Lige prvaka rezervisano za Real Madrid i Liverpool, slavna i velika imena, u ostalim takmičenjima moglo bi se reći da je viđena neka vrsta iznenađenja.

Finale Europa lige igrat u Sevilli 18. maja igrat će Eintracht Frankfurt i Glasgow Rangers, a Roma i Feyenoord će se 25. maja u Tirani boriti za prvi trofej Konferencijske lige.

Sve četiri kluba su prekinula dugogodišnji post bez finala na međunarodnom nivou. Najdruže je čekao Eintracht, čak 42. godine.

Osim fudbalera na terenu ovog proljeća i navijači kluba iz Frankfurta su impresionirali fudbalski svijet. Posebno na gostovanju na Nou Campu kada je ih je u Barcelonu stiglo 30.000.

I protiv West Hama u revanš susretu polufinala imali su svoju noć kada su na svom stadionu napravili spektakularnu atmosferu.

Oglasi

Prava zabava je uslijedila poslije posljednjeg sudijskog zvižduka kada ih je nekoliko hiljada uletilo na teren kako bi proslavili veliki uspjeh.

Na nekim fotografijama se može vidjeti da su neki i odvalili metalni dio kontrustrukije sa tribina kako bi svi mogli stati na tribine.

Sada navijače Eintrachta čeka invazija na Sevillu, a nema sumnje da će ih doći mnogo više nego što će njemački klub dobiti ulaznica za finale.

Potražite više informacija na temu Liga Evrope:

Inače, Eintracht je prije tri godine igrao polufinale Europa lige i ispao je na penale od kasnije pobjednika Chelseaja.

Posljednji put finale su igrali 1980. godine. Bilo je to dvomeč za pobjednika tadašnjeg Kup UEFA, a savladana je Borussija Moenchengladbach. 

Top Komentari

Mostarac94
Jel ovo ono takmicenje sto je barca trebala osvojit? Tacnije vec osvojila kad bi pitali njihove navijace?
8 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi