Fenerbahče se nakon 14 dana oprašta od svog pojačanja?

Simon Falette ne može igrati za novi klub?

Fenerbahče se nakon 14 dana oprašta od svog pojačanja?

Fenerbahče je osmog januara zvanično potvrdio angažman 27-godišnjeg defanzivca Simona Falettea.

Falette je u Fenerbahče stigao na posudbu do kraja sezone, iz Eintracht Frankfurta, a u dogovor između dva kluba je uključena i opcija otkupa njegovog ugovora.

Reprezentativac Gvineje, rođen u Francuskoj, se priključio Fenerbahčeu, ali bi se sada, tek 14 dana kasnije, mogao početi pozdravljati sa fudbalerima i strukom turskog kluba.

Naime, sada se špekuliše da će se Falette prije kraja prelaznog roka vratiti u Eintracht. Problem se pojavio jer Falette još nije dobio dozovolu za igranje od Fudbalskog saveza Turske, a postoji velika šansa da se stvar neće riješiti do kraja prelaznog roka.

Fenerbahče, navodno, trenutno ne može uklopiti Faletteovu platu u svoj budžet, a da ne prekrši finansijski fair-play. Trenutno nema informacija o mogućim prodajama igrača koje bi "osvježile" Fenerov budžet, a ukoliko se situacija ne promijeni Falette će se vratiti u Eintracht - bez daljnjih obaveza prema turskom klubu.

Potražite više informacija na temu Super Lig:

Falette bi navodno do juna 2020. koštao Fenerbahče 600.000 eura.

Inače, ovo nije prvi put da dolazi do problema u realizaciji transfera iz Eintrachta i Fenerbahčea. Tako je 2018. godine u zadnji tren (5 minuta prije zvaničnog potpisivanja ugovora) propao već dogovoreni transfer Marca Fabiana iz Eintrachta u Fenerbačhe.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi