Eintracht pobjedom zasjeo na drugo mjesto

Poraz Borussije M'Gladbach

Eintracht pobjedom zasjeo na drugo mjesto

Eintracht iz Frankfurta je večeras na svojoj Commerzbank-Areni došao do tri boda u meču protiv Borussije M'Gladbach.

Prvi susret 20. kola njemačkog šampionata je ponudio dobar duel, a više razloga za slavlje na kraju je imao Eintracht, koji se devetom pobjedom u sezoni probio na drugo mjesto Bundeslige.

Gosti su ostavili dobar dojam na večerašnjem susretu, no nisu se uspjeli upisati u listu strijelaca, dok je domaći tim to činio dva puta. Prvi gol na meču je pao u 43. minuti kada je za vodstvo Eintrachta pogodio Boateng, da bi potom Jović u sudijskoj nadoknadi drugog poluvremena udvostručio prednost i postavio ujedno konačan rezultat.

Eintracht je, kao što smo rekli, trenutno na drugom mjestu Bundeslige s čak 14 bodova zaostatka u odnosu na vodeći Bayern koji ima i utakmicu manje. Gosti su ostali na šestom mjestu.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Bundesliga, 20. kolo:

Eintracht - Borussia M'Gladbach 2:0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi