Eintracht rutinski, Stuttgart nije uspio izbjeći poraz

Bundesliga, 18. kolo

Eintracht rutinski, Stuttgart nije uspio izbjeći poraz

U sklopu 18. kola Bundeslige danas je u terminu od 15:30 sati odigrano ukupno pet utakmica.

Ukupno četiri pogotka viđeno je u Frankfurtu, gdje je Eintracht kao domaćin savladao Freiburg sa 3:1, a na Commerzbank Areni pitanje pobjednika je praktički riješeno već u prvom poluvremenu.

Eintracht je do prednosti došao u 36. minuti preko Hallera, a do kraja poluvremena domaći su na krilima Rebića i Jovića još dva puta zatresli mrežu Freiburga, za visokih 3:0 na poluvremenu. Bilo je jasno da se u nastavku Freiburg teško može vratiti u meč, iako je u 69. minuti smanjio prednost, ali to je, ispostavit će se, bilo sve od gostiju u Frankfurtu.

Do pobjede je nakon četiri utakmice došao i Mainz, koji je sa 3:2 slavio kod Stuttgarta, a prvi gol gosti su postigli u 22. minuti nakon što je Ascacibar nespretno zatresao sopstvenu mrežu. Samo šest minuta prednost je udvostručio Mateta, da bi u 72. minuti već bilo 3:0 za Mainz zahvaljujući golu Hacka. Ipak, Švabe se u nastavku nisu predavale. U 83. i 85. minuti postižu dva pogotka preko Gonzalesa i Kempfa, ali za izjednačenje snage domaći nisu imali.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Werder je golom Rashice s minimalnih 1:0 slavio kod Hannovera, identičnim rezultatom Borussia M'Gladback je golom Plea slavila u Leverkusenu, dok je Fortuna Dusseldorf savladala Augsburg sa 2:1.

Danas se nešto kasnije sastaju RB Leipzig i Borussia Dortmund.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi