Eintracht za subotu spremio posebne dresove, na njima i zastava BiH

Garnitura dresova za duel sa Wolfsburgom

Eintracht za subotu spremio posebne dresove, na njima i zastava BiH

Za vikend se igraju utakmice 12. kola njemačke Bundeslige, a jedan od zanimljivijih mečeva odigrat će se na Commerzbank Areni u Frankfurtu.

Domaći Eintracht će ugostit ekipu Wolfsburga, a tim iz Frankfurta je za ovu utakmicu spremio posebne dresove.

Na dresovima Eintrachta će se nalaziti 14 državnih zastava, uključujući i onu naše zemlje.

Međutim, kako se ona našla tu?

Zasave će se nalaziti na centralnom dijelu dresa, dok će iznad njih stajati natpis "Mjesto za različitost". Riječ je o dresovima posebno izrađenima za akciju protiv rasizma i diskriminacije.

Zastavice predstavljaju 14 nacionalnosti koje su zastupljene u prvom timu Eintrachta, a klub iz Frankfura tako želi pokazati da su sport i fudbal mjesta različitosti i inkluzije.

Momčad igrača sastoji se od 14 nacionalnosti - bez obzira na dvojnu nacionalnost.  U tim slučajevima, zastava reprezentacije za koju je dotični igrač aktivan ili je predstavljala reprezentativce

"Mjesto za različitost" je i glavni slogan kampanje čiji je ambasador i golman Eintrachta Kevin Trapp.

"Vjerujem da su u sportu kulturne pozadine pojedinaca beznačajne. Svi govorimo istim jezikom, fudbalskim jezikom. Nije važno ko ima kakvu boju kože ili ko praktikuje koju religiju. Dijelimo strast, imamo iste ciljeve", istakao je Trapp.

Među zastavama će se, kao što smo već rekli, naći i zastava BiH. Naime, u Eintrachtu su računali i na igrače koji imaju dvojna državljanstva, a jedna od važnijih karika prvog tima je i Mijat Gaćinović, Trebinjac (BiH) koji nastupa za reprezentaciju Srbije. Inače, Gaćinović je svojevremeno bio kadetski reprezentativac BiH.

Član Eintrachta je i mladi reprezentativac BiH Marijan Ćavar. Ipak, 21-godišnji Ćavar još uvijek ne konkuriše za prvi tim Eintrachta.

Inače, duel Eintrachta i Wolfsburga se igra u subotu od 15:30h.

Top Komentari

Eldinter
Zasatava BiH je tu zbog Marijana Cavara. Mogli ste provjeriti sastav Eintrachta prije nego sto ste izmislili pricu o ovom clanku. Cavar je njihov igrac i ako ne igra ove sezone.
14 0
konjnakvadrat
Hvala mu sto se nije pobunio
9 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi