Igrač Eintrachta dobio vrlo tešku kaznu nakon udaranja trenera Freiburga

Njemački savez saopštio odluku

Igrač Eintrachta dobio vrlo tešku kaznu nakon udaranja trenera Freiburga

Igrač Eintrachta iz Frankfurta David Abraham dobio je danas kaznu od strane Fudlaskog saveza Njemačke zbog nasilničkog ponašanja pred kraj susreta Bundeslige između njegovog tima i Freiburga. 

Ovaj defanzivni fudbaler suspendovan je na sedam sedmica, odnosno sve do kraja ove godine. To znači da će propustiti narednih čak šest kola.

U tim utakmicama njegov Eintracht igra protiv Wolfsburga, Mainza, Herthe, Schalkea, Kolna i Paderborna.

Osim suspenzije od sedam sedmica, kapiten Eintrachta dobio je i kaznu od 25,000 eura. Njegov klub ima pravo da uloži žalbu u roku od 24 sata i zatraži saslušanje.

Podsjetimo, Abraham je u sudijskoj nadoknadi 11. kola Bundeslige udario ramenom trenera Freiburga Christiana Streicha nakon čega je ovaj pao na zemlju, a čitava klupa domaćeg tima skočila da se obračuna s braničem gostiju.

U tim trenucima igrala se sudijska nadoknada izgubljenog vremena, lopta je išla ka treneru domaćih koji ju je samo propustio i usput nešto dobacio igraču gostiju koji ga je, dok je trčao, udario ramenom.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Sudac Felix Brych je naravno pokazao crveni karton kapitenu gostiju, a Freiburg je na kraju dobio meč sa 1:0.

Top Komentari

DamirT
Nek provjere sta je trener njemu rekao prije toga.Nije ga bezveze gurnuo.
2 0
Maximilian
Nije ni treneru mane jer se fino vidi da je namjerno ušao u putanju igraču. Trebao je i on bar pola od ove kazne dobiti.
2 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije