Ekipa Bayerna koja je "naplatila" sve dugove iz Barcelone

Osvojili Ligu prvaka 2001. godine

Ekipa Bayerna koja je "naplatila" sve dugove iz Barcelone

Endin Čaušević

Fudbaleri Bayerna večeras u gostima igraju protiv Arsenala revanš utakmicu osmine finala Lige prvaka.

Bavarci su posljednji put prvaci Evrope bilo 2013. godine kada su u finalu savladali Dortmund sa 2:1. Ipak, navijači ove ekipe nadaju se da njihovi tim ove godine može ponoviti rezultat od prije četiri godine.

No, ovaj put glavni akcenat stavljamo na finale Lige prvaka koje se igralo 2001. godine. Tada su akteri priče bilo Bayer i Valenica. Bavarci su ponovo bili uspješniji iako su gubili sa 1:0 od treće minute kada je siguran sa bijele tačke bio Mendieta.

No, na samom početku drugog poluvremena Bayern je preko Effenberga izjednačio na 1:1, a konačnog pobjednika dobili smo nakon penala. Junak je bio Oliver Kahn koji je odbranio odlučujući penal Pellegrinu i donio titulu prvaka Evrope njemačkoj ekipi.

Bayern je tada zaista imao jaku ekipu koja je na okupu bila dugi niz godina. Nakon tuge u Barceloni protiv Manchester Uniteda dvije godine ranije konačno su naplatili sve dugove. Naravno, akter te priče bio je Hasan Salihamidžić koji je na prvom mjestu igrača iz regiona po broju nastupa u Ligi prvaka.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Za Bayern su te noći igrali: Oliver Kahn, Samuel Kuffour, Pstrik Andersson, Thomas Linke, Willy Sagnol, Bixente Lizarazu, Owen Hargreaves, Stefan Effenberg, Mehmet Scholl, Hasan Salihamidžić i Giovane Elber, dok su sa klupe šansu dobili Paulo Sergio, Carsten Jancker i Alexandar Zickler.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti