Ekipa o kojoj se priča: Pogledajte kako će izgledati Krunićev Milan u predstojećoj sezoni

Žele u vrh Serije A

Ekipa o kojoj se priča: Pogledajte kako će izgledati Krunićev Milan u predstojećoj sezoni

A. Čaušević

Ovo ljeto za Milan je počelo odlukom da se odustane od Evropske lige te se maksimalno posveti igranju u Seriji A. 

Paolo Maldini i Zvonimir Boban su za sada odradili odličan posao uzimajući u obzir skromne finansijske uslove, skromne u odnosu na najveće i najbogatije klubove u Evropi.

Rossoneri su već godinama bez Lige prvaka, a prioritet za novog trenera Marca Giampaola u predstojećoj sezoni će biti plasman u među prve četiri ekipe.

Do sada je na San Siro stiglo nekoliko odličnih pojačanja uključujući Radeta Krunića, dok će se u narednom periodu ozvaničiti još neki transferi.

Ugledna Gazzetta dello Sport je sastavila potencijalnih startnih 11 Milana u predstojećoj sezoni. Prema predviđanju Krunić bi bio starter.

Na golu bi se našao Donnarumma, desnog beka bi igrao Calabria, dok bi štoperski par činili Romagnoli i Duarte koji je već stigao, dok je pozicija lijevog beka rezervisana za Thea Hernandeza čiji je transfer ozvaničen.

U veznom redu bi osim Krunića igrao najbolji igrač Afričkog kupa nacija, Bennacer, te Paqueta. Ispred njih bi na poziciji ofanzivnog veznog igrao Correa čiji se dolazak očekuje iz Atletico Madrida.

Napadačke pozicije su rezervisane za Piateka koji je eksplodirao prošle sezone te 20-godišji Leao koji je danas i zvanično stigao iz Lillea.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Zaprati AC Milan, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AC Milan Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

tuzlaak
Mnogo potencijala... Forza Milan!!!
2 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi