Ekipa SFK 2000 Sarajevo postavila svjetski rekord

Zaključeno takmičenje

Ekipa SFK 2000 Sarajevo postavila svjetski rekord

Odlukom Izvršnog odbora Nogometnog/Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine na sinoć održanoj sjednici zaključena su sva fudbalska takmičenja u našoj državi za sezonu 2019/20.

FK Sarajevo proglašen je prvakom u Premijer ligi BiH, a SFK 2000 Sarajevo šampion je elitnog ranga bh. fudbala za žene. Osim toga, okončana su takmičenja i u Premijer futsal ligi, te omladinskim uzrastima.

Igračice SFK 2000 Sarajevo osvojile su zvanično titulu prvakinja Bosne i Hercegovine, a osim novog pehara, postigle su i nevjerojatan rezultat. Naime, izabranice Samire Hurem osvojile su zapravo osamnaestu uzastopnu titulu, čime je nadmašen rekord ženskog kluba KI s Farskih Ostrva, koji je držao do sada rekord sa 17 osvojenih titula.

Tako je SFK 2000 Sarajevo upisao svoje ime u Guinnessovu knjigu rekorda po broju uzastopnih osvojenih titula u ženskom fudbalu u jednom, domaćem prvenstvu.

Na putu do titule SFK 2000 Sarajevo nije izgubio niti jedan bod, uz fenomenalnu gol-razliku 63:3 i predstavljat će Bosnu i Hercegovinu ponovo u UEFA Ligi prvaka za žene ovog ljeta.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi