Ekipni treninzi u Seriji A od 18. maja!

Ministar sporta konačno potvrdio

Ekipni treninzi u Seriji A od 18. maja!

Ono što se proteklih dana najavljivalo je danas postalo zvanično - klubovi Serije A od 18. maja mogu početi sa organizovanjem grupnih treninga.

Potvrdio je to ministar sporta Vincenzo Spadafora.

Spadafora je ranije poručio da su potrebne samo manje izmjene u FIGC-ovom (Fudbalska federacija Italije) medicinskom protokolu i da će nakon toga možda biti moguće dozvoliti ekipne treninge.

Ipak, ministar je izjavio da će nastavak fudbala biti moguć tek kada bude postojala poptuna sigurnost, što je izazvalo dosta konfuzije.

Danas stiže njegova nova poruka i jasno je da će klubovi moći krenuti sa koliko-toliko normalnim treninzima.

Potražite više informacija na temu Serie A:

"Prije nekoliko minuta sam dobio pismo od predsjednika FIGC-a Gravine u kojem stoji da je FIGC prihvatio sve povratne informacije od naučnog komiteta, što znači da će protokol biti izmijenjen što će dozvoliti, bez dodatnih poteškoća, nastavak treninga od 18. maja", poručio je Spadafora.

Jedna od promjena na kojima su insistirali vlada i ministar sporta jeste da čitava ekipa mora ići u karantin ukoliko je samo jedan igrač ili član stručnog štaba pozitivan na koronavirus.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti