"Koronavirus je samo gripa, želio bih da se igra i to pred navijačima"

Tako kaže legendarni čuvar mreže Stare dame

"Koronavirus je samo gripa, želio bih da se igra i to pred navijačima"

Nekadašnji golman Juventusa Stefano Tacconi je, kao i mnogi drugi, odlučio prokomentarisati sve što se događa u svijetu, pa i sam virus Covid-19.

U Italiji je od izbijanja pandemije novog koronavirusa zabilježeno više od 30.000 smrtnih slučajeva osoba koje su bile pozitivne na Covid-19. Međutim, Tacconi vjeruje da sam virus nije toliko ozbiljan koliko se želi tako predstaviti.

"Za mene je koronavirus samo obična grupa", rekao je Tacconi za Radio Sportiva, pa nastavio:

"Kada nam govore na press konferencijama da je bilo hiljade smrtnih slučajeva, neka kažu i koji su od njih umrli od koronavirusa. Ne možemo ih sve stavljati u isti koš".

Tacconi je apsolutno za nastavak fudbalskih takmičenja.

Potražite više informacija na temu Serie A:

"Ja bih želio nastaviti igrati, čak i pred navijačima".

Inače, Stefano Tacconi je danas napunio 62 godine. Slavu je stekao tokom skoro decenije na golu Juventusa (1983.-1992.). Jedini je golman koji je (sa Juventusom) uspio osvojiti sva međunarodna klupska takmičenja.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi