"Eksplozija" na tribinama: Golman u 94. minuti pogodio za prolaz dalje

Heroj Tigresa

"Eksplozija" na tribinama: Golman u 94. minuti pogodio za prolaz dalje

Teme:

Sinoć su se, pored utakmica osmine finala UEFA Lige prvaka igrali i mečevi osmine finala CONCACAF (Sjeverna, Centralna Amerika i Karibi) Lige prvaka. Istina, riječ je bilo o revanš susretima.

Najzanimljivije je bilo u Meksiku. Tigres je, naime, na svom stadionu Universitario dočekao salvadorsku Alianzu i slavio pobjedu rezultatom 4:2.

Meksički velikan je do četvrtog gola došao u četvrtoj minuti nadoknade, a on mu je bio potreban za prolaz u četvrtfinale Lige prvaka s obzirom da je Alianza prvi meč na svom terenu dobila sa 2:1, te da je sinoć uspjela postići dva gola u gostima.

Tigres je jako brzo stigao do 3:0. Poveli su domaći preko Ennera Valencije, da bi nekadašnji as Marseillea Gignac sa dva gola povisio na 3:0, ipak gosti preko Portilla smanjuju na 3:2.

3:2 je bio rezultat prvog dijela, a Tigres u nastavku nikako nije uspijevao stići do toliko potrebnog gola. A onda dolazi četvrta minuta nadoknade, Tigres dobija korner i golman Nahuel Guzman kreće u napad.

Vargas je ubacio loptu, a upravo je Guzman bio najspretniji i pogodio za konačnih 4:2, prolaz Tigresa u narednu fazu LP i erupciju oduševljenja na stadionu.

Nešto što se ne dešava svaki dan...

Promo

Top Komentari

Faruk123
Korner??
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi