Ekspresan oporavak: U Sampdoriji iznenađeni stanjem zaraženih igrača

Negativni na prvom testiranju

Ekspresan oporavak: U Sampdoriji iznenađeni stanjem zaraženih igrača

E. Čaušević

Prije sedam dana Sampdoria je potvrdila da su četvorica igrača ovog tima zaražena koronavirusom što je bio veliki udarac.

Klubovi su prošle sedmice dobili dozvolu da počnu trenirati, a prije toga svaki igrač i član prvog tima morao je biti testiran. U Sampdoriji nakon testova nisi imali dobre vijesti jer su četvorica igrača bila pozitivna.

Mnogi su mislili da će to poremetiti planove oko nastavka Serije A koji je planiran za 13. juni, ali na svu sreću to se nije desilo. Zaraženi igrači su odmah prebačeni u karantin i što je najbitnije nisu nikoga drugog u ekipi zarazili.

Italijanski klub se danas oglasio s novim vijestima, te su potvrdili da je stanje zaraženih igrača bolje nego što se očekivalo i da su se oni ekspresno oporavili.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Samo sedam dana kasnije Sampdoria je potvrdila da su igrači danas ponovo testirani i da su svi bili negativni. Jasno je da neće nigdje žuriti, te će pratiti njihovo stanje i u narednim danima kada će biti ponovo testirani.

No, mnogi su iznenađeni da su se svi oporavili za svega sedam dana, te da će nakon dvije sedmice karantina gotovo sigurno dobiti dozvolu da treniraju s ostatkom ekipe.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi