Sampdoria odgodila početak treniranja prvog tima

Zbog novih slučajeva koronavirusa u ekipi

Sampdoria odgodila početak treniranja prvog tima

E. Čaušević

Većina klubova u Italiji ove sedmice će početi s treniranjem, ali to ne važi za ekipu Sampdorije.

Poznato je da će svaki igrač i član prvog tima biti testiran na koronavirus, a testiranje je počelo prije nekoliko dana. Nakon što je Torino potvrdio da je jedan igrač zaražen prije dva dana Sampdoria je objavila da imaju zaraženu četvoricu igrača.

Oni su odmah prebačeni u karantin, a ostatak ekipe će ponovo biti testiran. Trojica igrača su pozitivna po prvi put, dok je jedan od igrača ponovo zaražen nakon što se nedavno uspio oporaviti.

Iz kluba su potvrdili da još uvijek neće početi s treninzima dok se ne ispune cijela sigurnosna procedura. Igrači će biti još jednom testirani naredne sedmice, a ukoliko ne bude novih slučajeva onda će početi s treninzima.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Podsjećamo, početkom pandemije koronavirusom je bilo zaraženo ukupno pet igrača Sampdorije. Na covid-19 su bili pozitivni Manolo Gabbiadini i Omar Colley, Albin Ekdal, Antonino La Gumina i Morten Thorsby.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi