Ekspresna reakcija: Agnellijev advokat najavio žalbu
Foto: EPA

Ne miri se s presudom

Ekspresna reakcija: Agnellijev advokat najavio žalbu

Italiju je danas potresla vijest o predsjedniku Juventusa Andrei Agnellija, koji je suspendovan na jednu godinu zbog saradnje sa mafijom.

Italijanski sud je zbog Agnellijevih prekrašaja izrekao Juventusu novčanu kaznu u iznosu od 300.000 eura, a Agnellijeva suspenzija dolazi samo tri sedmice nakon što je izabran da predsjedava Klupskom asocijacijom Evrope, koja u svom sastavu ima čak 220 članova. 

Nedugo nakon presude, stigao je brz odgovor Agnellijevog advokata Franca Coppija, koji je najavio žalbu.

"Ne krijemo da smo razočarani, ali sve što u ovom trenutku možemo reći je da ćemo se žaliti na ovu odluku. Predsjednik Agnelli je čist i ovo što se desilo nas je potreslo. Dokazat ćemo da je nevin", poručio je poznati italijanski advokat koji zastupa i Agnellija.

Agnelli je, navodno, rukovodio prodajom sezonskih, ali i svih ostalih ulaznica za Juventusove mečeve. On je priznao da se sastajao s Roccom Dominellom, vođom navijača povezanih za kalabrijskom kriminalnom ogranizacijom 'Ndranghetom. Dominello je u prošlosti već bio osuđivan zbog ilegalne preprodaje raznih dobara, uključujući i ulaznice, te je zbog svojih prekršaja proveo osam godina u zatvoru. 

Potražite više informacija na temu Serie A:

Ipak, Agnelli tvrdi da se sa velikim grupama navijača sastajao samo na događajima poput velikih proslava Juventusovih uspjeha, te da nikada nije učestvovao u nelegalnim aktivnostima. 

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi