Allegri objasnio zašto je ostavio Higuaina na klupi
Foto: EPA

Odmorio argentinskog napadača

Allegri objasnio zašto je ostavio Higuaina na klupi

Trener Juventusa Massimiliano Allegri odlučio je pred sinoćnju utakmicu protiv Torina da na klupi ostavi argentinskog napadača i prvu zvijezdu ekipe Gonzala Higuaina.

Higuain se muči u posljednje vrijeme sa postizanjem golova. On nakon šest kola italijanske Serije A imao samo dva gola što je jako malo za napadača njegovog kalibra.

Mnogi smatraju da je Higuainov problem prevelik broj kilograma, a činjenica da je sinoć ostao na klupi potakla je italijanske medije da pomisle da mu Allegri trenutno ne vjeruje.

Ipak, italijanski stručnjak je odlučio da demantuje te navode te je rekao da je samo htio odmoriti Higuaina.

Potražite više informacija na temu Serie A:

"Higuain je bio na klupi jer imamo dosta utakmica i preferiram da ga odmorim. On je veoma važan igrač za nas. Postoje trenuci kada stvari idu dobro, a i oni kada ide nešto slabije. Bit će vremena da svi odmore ove sezone, a u protivnom nećemo moći održati konstantnost", rekao je Allegri nakon meča.

Podsjetimo, Higuain je izgubio i mjesto u reprezentaciji Argentine i na posljednjih nekoliko okupljanja nije dobio poziv.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi