Ekvadorac skoro dobio batine zbog provokacija, pa se pojavio video koji je oduševio cijeli svijet

Svjestan da je pretjerao

Ekvadorac skoro dobio batine zbog provokacija, pa se pojavio video koji je oduševio cijeli svijet

Endin Čaušević

Jedan navijač Ekvadora našao se na udaru fudbalske javnosti zbog provokacija na račun Katara koje je napravio tokom večerašnje utakmice i izazvao je bijes mnogih na tribini, ali sada se pojavio i drugi video koji je oduševio fudbalski svijet.

Na društvenim mrežama hit je postao video kojeg je objavio jedan od navijača Katara, a na kojem se vidi kako navijač Ekvadora provocira protivničke fanove što je izazvalo mnoge reakcije.

Sve to dešavalo se tokom prvog poluvremena kada je Ekvador postigao pogodak za 2:0 i već tada skoro osigurao pobjedu, a ovaj navijač očito nije mogao da kontroliše emocije i bezobraznim potezom je mnoge naljutio.

On je rukom pokazivao da Katar ne može jednostavno da kupi sve u fudbalu bez obzira što su toliko bogati, te da im ni taj novac ne može donijeti pobjedu protiv njegove reprezentacije.

[twitter]https://twitter.com/SuZeSport/status/1594377717021040642[/twitter]

Takva gestikulacija je itekako naljutila pojedine navijače Katara koji su ušli u verbalni obračun s njim i na svu sreću pa je on na kraju sjeo na svoje mjesto jer ne bi bilo iznenađenje da je došlo do fizičkog obračuna.

Oglasi

Nakon utakmice otkriveno je da se ovaj navijač zove Peter i on je sa svojom porodicom došao da gleda Svjetsko prvenstvo i nastupe svoje reprezentacije, ali je zbog bahatog ponašanja mogao vrlo lako dobiti batine.

Međutim, nakon svega jedan od navijača Katara pokazao je da taj narod ima zaista veliko srce, a video koji se pojavio nakon utakmice ovih reprezentacija oduševio je cijeli svijet.

Naime, on je odlučio da na poluvremenu ove utakmice priđe navijaču Ekvadora koji je svojim ponašanjem izazvao bijes mnogih na tribini, te su popričali oko svega i na kraju riješili problem.

Peter je poručio da su ljudi iz Južne Amerike poznati po svom temperamentu i da često pretjeraju svojim reakcijama, te se izvinjavao zbog toga i poručio je na kraju da je narod u Kataru sjajan i da je on tu odlično dočekan.

Oglasi

"Mi imamo temperament i strast koja nekada izazove ljutnju kod drugih ljudi, ali na kraju smo svi tu zbog sporta. Sport spaja ljude. Mi smo prijatelji, želim Kataru sve najbolje i ovo je prelijepo Svjetsko prvenstvo. Vi ste zaista dosta ljubazan narod", poručio je Peter nakon svega što se desilo.

Na kraju Peter je imao dosta više razloga za zadovoljstvo jer je njegova reprezentacija slavila sa 2:0, ali je naučio važnu lekciju na ovoj utakmici i shvatio kako ne smije da se ponaša i bude bezobrazan bez ikakvog razloga.

Podsjećamo, Ekvador je poveo u večerašnjoj utakmici već u 16. minuti kada je Valencia pogodio s bijele tačke. Isti igrač postavio je konačnih 2:0 u 31. minuti i donio je tako tri boda Ekvadorcima na startu Mundijala.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

U narednom kolu Katar će igrati protiv selekcije Senegala, dok Ekvador očekuje dosta teži protivnik i okršaj protiv Nizozemske. Treba istaći da Nizozemska i Senegal svoj meč igraju sutra u 17 sati.

Također, Katar je postao prva reprezentacija u historiji koja je domaćin Mundijala, a poražena je na otvaranju ovog takmičenja.

Top Komentari

K79
ovo da je ovaj iz Ekvadora uradio na nekom evropskom stadionu ili tamo kod njih pitanje je dali bi ostao ziv! al eto ovi iz Katara su divljaci!
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi