Otvorenje SP-a bilo je spektaklarno, ali jedna tužna slika pokazuje surovu realnost fudbala u Kataru

Navijači su rano odustali od svog tima

Otvorenje SP-a bilo je spektaklarno, ali jedna tužna slika pokazuje surovu realnost fudbala u Kataru

Endin Čaušević

Svjetsko prvenstvo večeras je konačno počelo utakmicom domaćina Katara i Ekvadora, a na kraju su Ekvadorci lakše od očekivanog slavili sa 2:0. Ipak, meč je obilježila i tužna slika s tribina koja je nastala sredinom drugog poluvremena.

Večeras smo gledali spektakularnu ceremoniju otvaranja još jednog Svjetskog prvenstva koje se ovaj put igra u dosta neobičnom terminu nego što smo to navikli, ali prvi meč nam je pokazao da nas u Kataru očekuje zaista spektakl.

U prvoj utakmici koja se igrala večeras na stadionu Al Bayt reprezentacija Ekvadora je sa 2:0 uspjela da pobijedi Katar i čini se lakše od očekivanog upiše tri boda na startu Mundijala.

Navijači Katara su očito znatno više očekivali od svoje reprezentacije jer su toliko željno iščekivali početak ovog velikog takmičenja, ali mnogi od njih su na kraju razočarali napustili stadion.

Stadion Al Bayt je tokom ceremonije otvaranja i na početku utakmice bio ispunjen do posljednjeg mjesta, a prve informacije kažu da je na tribinama bilo preko 67.000 navijača što je zaista fantastično.

Međutim, nakon utakmice u centru pažnje se našla jedna fotografija koja je nastala sredinom drugog poluvremena i koja nažalost pokazuje realnost i činjenicu kakav "status" ima fudbal, ali i reprezentacija Katara.

Oglasi

Mnogi razočarani navijači domaće selekcije su već sredinom drugog poluvremena napustili stadion koji je pred kraj meča bio poluprazan, a to su iskoristili navijači Ekvadora čija pjesma se orila ovim stadionom.

Navijači Katara su razočarani igrom svog tima i jasno je da su očekivali više, a preranim odlaskom sa utakmice su jasno dali do znanja svojim reprezentativcima šta misle o njihovom nastupu.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Također, Katar je postao i prva reprezentacija domaćin Mundijala koja je izgubila prvu utakmicu na startu velikog takmičenja.

No, scene s ove utakmice nisu iznenađujuće jer je jasno da fudbal i nije baš toliko popularan među narodom u Kataru, a to je večerašnja utakmica ovako velikog takmičenja najbolje dokazala.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti