Junak Ekvadora bježao policiji po terenu - Pobjegao je na genijalan način koji će se prepričavati

Nevjerovatne scene

Junak Ekvadora bježao policiji po terenu - Pobjegao je na genijalan način koji će se prepričavati

Midhat Šljivak

Enner Valencia (33) junak je selekcije Ekvadora na otvaranju Svjetskog prvenstva u Kataru, a iskusni napadač postigao je dva pogotka u pobjedi nad domaćom selekcijom od 2:0.

Enner Valencia iza sebe ima veoma uspješnu karijeru. Iskusni 33-godišnji napadač trenutno je član Fenerbahčea, a u bogatoj karijeri je igrao za meksičke timove Tigers i Pachuca te Everton i West Ham.

Najdraži nastupi su mu definitivno u dresu reprezentacije Ekvadora. Postigao je 37 golova u 75 nastupa, ali nešto što će se zauvijek pamtiti osim golova je scena iz 2016. godine.

Enner Valencia je protiv Katara postigao dva pogotka za reprezentaciju Ekvadora (Foto: EPA)

Ekvador je igrao meč kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo u Rusiji, a pred ovaj meč napadač ove selekcije imao je problema sa zakonom.

Valencia nije platio alimentaciju bivšoj ženi u iznosu od 15.000 eura. Zbog toga je bio tražen od strane policije, no nisu ga uspjeli uhapsiti na stadionu.

Nekoliko agenata bilo je na utakmici. Pokušali su uhapsiti Ennera prije utakmice, nije im uspjelo, pa su ga odlučili sačekati pored klupe da završi meč.

Oglasi

Međutim, u 80. minuti desila se najgenijalnija gluma ikad. Valencia se srušio na terenu te mu je ukazana ljekarska pomoć.

Sve je izgledalo veoma zabrinjavajuće. Čak su mu ljekari dali i kisik, iznesen je sa stadiona na nosilima i kolima Hitne pomoći prevezen je u bolnicu.

Tako je ekvadorski napadač uspio umaći agentima koji su došli da ga uhapse i ubrzo je napustio bolnicu te je napustio Ekvador.

Ovakve scene se vjerovatno nikada neće ponoviti u svijetu fudbala. Valencia je smislio genijalan plan kako da pobjegne od policije, a ispostavilo se da je on redovno sve plaćao.

"Enner je kao otac ispunjavao sve obaveze i čak je pokušavao sve kako bi provodio više vremena sa svojom kćerkom. Nažalost, zakoni naše zemlje imaju brojne rupe i osuđuju očeve koji čine sve za svoju djecu", rekao je njegov agent Gonzalo Vargas.

Oglasi

Nalog za hapšenje Valencije potom je povučen. Mogao se bez problema kretati u svojoj zemlji i donio je mnogo radosti Ekvadorcima u proteklim godinama.

Ipak, ono što je napravio tokom meča s Čileom prepričavat će se dugo, jer ovako nešto se jednostavno ne može ponoviti.

Enner Valencia je fudbalsku karijeru započeo u Emelecu, a preko Meksika je 2014. godine stigao u Evropu potpisavši za West Ham.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Nakon tri godine otišao je iz Engleske. Sreću je našao ponovo u Meksiku, gdje je igrao zaista odlično za Tigres.

Od 2020. godine je član turskog velikana Fenerbahčea. Jedan je od glavnih igrača tima i u 90 odigranih susreta postigao je 41 pogodak.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti