"El Clasico više ne gledam, to je obično sr*nje"

Robert Huth sasvim iskreno

"El Clasico više ne gledam, to je obično sr*nje"

Nekadašnji defanzivac Leicester Cityja Robert Huth poručio je da nikada ne gleda El Clasico, a kao razlog je naveo prečestu glumu fudbalera da su povrijeđeni. 

Dueli Real Madrida i Barcelone su posljednjih godina postali više od fudbala i nerijetko gledamo nemile scene na fudbalskim travnjacima kao što su simuliranja, tuča, pljuvanje protivničkog igrača itd.

Upravo zbog toga Huth poručuje da je za njega El Clasico postao obično sr*nje.

"Nikada ne gledam El Clasico, to je obično sr*nje. 20 igrača okružuje suca, a neki od njih se drže za lice. El Clasico? Ne!", rekao je Huth za The Times i objasnio da općenito ne voli kada igrači simuliraju.

Potražite više informacija na temu La Liga:

"Ono što ne mogu shvatiti je kako, poslije toga, možete da se suočite sa ljudima. Kao čovjek. Mislim da je čitava ta stvar oko simuliranja sramotna. Pa, hajde to simuliranje donekle mogu i da shvatim, ali ne mogu shvatiti kada se neko pravi da je povrijeđen. Mislim da ne postoji nijedan drugi sport gdje je to prihvatljivo", rekao je on.

Podsjetimo, Huth je slobodni agent od kraja prošle sezone nakon što se razištao sa Lisicama s kojima je postao prvak Engleske prije dvije i pol godine.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

addi
boca vs river plate je pravi i jedini El Classico!!
4 5

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi