18 godina od pakla u Barceloni: Povratak Luis Figa i svinjska glava pored korner zastavice
Portugalac je na ljeto 2000. godine iz Barcelone prešao u Real Madrid što je za navijače katalonskog kluba najveća izdaja koja se desila u njihovoj historiji. Znali su kako ga treba "dočekati".

Niko nije tako izdao Barcu kao Portugalac

18 godina od pakla u Barceloni: Povratak Luis Figa i svinjska glava pored korner zastavice

E. Čaušević

Jedna od najlegendarnijih utakmica između Barcelone i Real Madrida odigrana je na današnji dan na Camp Nou prije 18 godina.

Barcelona je pred krcatim stadionom dočekala ljutog rivala u nikad napetijoj situaciji. Nekoliko mjeseci prije toga jedan od najboljih igrača katalonskog kluba Luis Figo odlučio je napustiti Barcu i potpisati za Real Madrid što je za njih najveća izdaja u historiji kluba.

Te noći Real Madrid i Luis Figo su gostovali na Camp Nou, a Potugalac je igrao od prve minute. Na stadionu su ga dočekale nevjerovatne uvrede od navijača Barcelone koji nisu mogli nikako da prežale njegov odlazak u redove ljutog rivala.

Veliki haos na terenu nastao bi posebno kada je Figo izvodio kornere, a u jednom trenutku sudija je morao čak prekinuti utakmicu. Navijači su flašama, upaljačima, pa čak i svinjskim glavama gađali Figa koji nije mogao vjerovati šte se dešava.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Ova utakmica će sigurno ostati još dugo upamćena jer se igrala u skoro "ratnom" stanju. Treba dodati da su se igrači Barcelona najbolje osvetili Figu jer su pobijedili u ovom meču sa 2:0, a golove su postigli Luis Enrique i Simao.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

nickizedostizeko
Otkad je Novembar Oktobar?
3 0
adis_D11
Im
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti