El Shaarawy: Nadam se pozivu selektora

Faraon blista

El Shaarawy: Nadam se pozivu selektora

D. Vejo

U jučerašnjem meču Serije A, Roma je na gostovanju kod ekipe Empolija bila bolja rezultatom 1:3. Do pobjede su ih predvodili mladi El Shaarawy koji je postigao dva pogotka te Miralem Pjanić koji je postigao jedan. Popularni „faraon“ kako ga zovu, postepeno se vraća u formu te dobrim igrama nada se pozivu stratega reprezentacije Italije, Antonia Contea.

Slaba minutaža u Milanu, zatim blijeda izdanja u Monacu dovela su pod znak pitanja karijeru mladog napadača. Ali da se postepeno vraća na stare staze slave, dokazao je u proteklom meču.

El Shaarawy je na prošloj utakmici protiv Empolija bio vodeća karika Vučice. Već u petom minutu susreta na asistenciju Perottija zatresao je mrežu protivnika. Svoj drugi pogodak postigao je u 74. minuti meča čime je i zaključio sjajan nastup u dresu Rome.

Svoju karijeru upravo spašava u timu sa Olimpica te se nada da će dobrim partijama, zaslužiti poziv prvog stratega reprezentacije.

„U Romu sam došao kako bih se digao iz loše forme. Moram dati svoj maksimum jedino tako mogu postići zacrtani cilj. Hoću da pokažem koliko i da se ponovo vratim u reprezentaciju. Vjerujem u sebe i znam da to mogu“, rekao je faraon.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Priliku za nova dokazivanja, imat će već narednog vikenda kada Roma dočekuje uvijek neugodnu Fiorentinu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi