El Tigre demonstrirao silu, pet golova u mreži Deportiva!

Falcao pokazao da je najbolji napadač na svijetu

El Tigre demonstrirao silu, pet golova u mreži Deportiva!

A. Haznadarević

Atletico Madrid i Deportivo La Coruna su na Vicente Calderon odigrali meč šesnaestog kola Primere, a domaća momčad je na kraju slavila sa fenomenahnih 6:0, zahvaljujući nevjerovatnoj partiji Kolumbijca Radamela Falcaa.

Deportivo je odolijevao napadima sve do 23. minuta susreta, a onda je uslijedio potop. Koke je ubacio loptu iz kornera, a Diego Costa se najbolje snašao u gužvi i pogodio za 1:0.

A onda, pet minuta kasnije na scenu je stupio El Tigre! Ponovo je asistenciju upisao Koke, a Radamel Falcao po drugi put šalje golmana gostiju da vadi loptu iz vlastite mreže.

Na semaforu je ostalo 2:0 sve do 42. minuta susreta, kada je Arda Turan uposlio Falcaa, a ovaj sa ruba šesnesterca prekrasno pogađa desnu stranu gola Deportiva. Bio je to rezultat prvog poluvremena.

U drugom dijelu igre, ponovo velika dominacija Jorgandžija, a serija napada isplatila se u 63. minutu, kada su domaći izborili jedanesterac.

Loptu je uzeo ko drugi do fenomenalni Kolumbijac, te preciznim šutem u desnu stranu gola savladao nemoćnog Aranzubije. Bilo je to već 4:0 za Atletico.

Četiri minuta kasnije, golman Deportiva je bio ponovo na mukama, a nakon odlične odbrane na pravom mjestu se našao Falcao, te zabio svoj četvrti pogodak na meču.

Kada su svi već sa divljenjem gledali na učinak zasigurno najboljeg napadača današnjice, El Tigre je pokazao da to nije bilo sve od njega. Krenuo je u solo prodor po lijevoj strani, poigrao se sa defanzivcima Deportiva, te na kraju i peti put ponizio nemoćnog Aranzibiju, kojem se nema šta zamjeriti na današnjoj partiji.

Jednostavno, Falcao je odigrao jednu od najboljih partija u životu, i to je bilo sasvim dovoljno da njegova momčad uveliko popravi gol razliku i nastavi veliku utrku sa Barcelonom. Ne treba ni spominjati da je nakon ovakve partije dobio loptu s kojom se igrao večerašnji susret.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Primera, 15. kolo

Atletico Madrid - Deportivo La Coruna 6:0 (Costa 23, Falcao 28, 42, 64 (P), 68, 71)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti