Atletico je slavio, no kakva drama u zadnjim minutama...

Bitna pobjeda Madriđana

Atletico je slavio, no kakva drama u zadnjim minutama...

Edmir Škorić

Nogometaši Atletica slavili su u gostima kod Elchea s 1:0 i tako se primakli tituli.

Atletico je uz dosta problema došao do minimalne pobjede u 35. kolu La Lige i suvereno drži prvu poziciju, ali i dalje Real Madrid i Barcelona imaju šansu da pobjedama ipak zadrže pristojan zaostatak.

Marcos Llorente je postigao gol za pobjedu nakon dobrog prodora i ubačaja Yannicka Carrasca u prvom dijelu, a također je VAR poništio gol Luisu Suarezu zbog zaleđa.

Atletico je generalno nadigrao Elche, konstantno napadao i stvarao šanse, ali je strepio u samom finišu.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Llorente je igrao rukom u kaznenom prostoru Madriđana, ali je Fidel pogodio stativu gola na kojem je stajao Oblak, pa je Elche ipak ostao bez boda, a Atletico slavi zlata vrijedna tri.

Atletiko je ovim trijumfom ostao lider na tabeli sa 76 bodova, pet više od Reala i Barcelone. Kraljevi večeras dočekuju Osasunu, dok će Barcelona sutra gostovati na Mestalli.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi