Pojavio se snimak skrivene kamere koji pokazuje kako je Suarez varao na ispitu za italijanski pasoš

Sve je već bilo organizovano

Pojavio se snimak skrivene kamere koji pokazuje kako je Suarez varao na ispitu za italijanski pasoš

E. Čaušević

Luis Suarez je prošlog ljeta bio na korak od transfera u Juventus zbog čega je čak htio dobiti državljanstvo Italije ne bi bio prijavljen u klubu kao "stranac".

Urugvajac je ljetos tražio novi klub nakon što su mu čelnici Barcelone i Ronald Koeman poručili da više ne računaju na njega što je itekako iznenadilo navijače ovog kluba.

Suarez je nekoliko sedmica pregovarao s Juventus i bio je zaista veoma blizu transfera, ali je na kraju sve propalo nakon što urugvajski napadač nije uspio da položi ispit iz poznavanja italijanskog jezika za državljanstvo Italije.

Naime, Suarez je položio ispit, ali samo nekoliko dana kasnije objavljeno je da je varao i da se rezultat poništava.

Urugvajca su optužili da je unaprijed znao sva pitanja i da je nemoguće da je bio tako dobar na ispitu iako ne poznaje uopšte ni italijanski jezik. Istraga je dokazala da je varao i su mu u tome vjerovatno pomogli čelnici Juventusa.

Svi su htjeli što prije da Suarez dobije italijanski pasoš kako bi se transfer ostvario, ali nisu ni slutili da će biti "provaljeni".

Oglasi

Suarez je stigao u Perugiju na ispit i bio je u tom gradu svega nekoliko sati, te su mediji na Apeninima pomno pratili šta se dešava. Pismeni i usmeni dio prošao je za samo sat vremena što je odmah bilo sumnjivo.

Sada su mediji objavili i snimak s skrivene kamera iz ureda u kojem je Suarez polagao ispit. Video je pokazao da ispit nije bio regularan i da se znalo da Urugvajac mora položiti test. Video možete pogledati OVDJE.

Ljudi iz komisije su mu bez ikakvih problema pomagali u pismenom dijelu i rješavali pitanja za njega, a tek je smiješno bilo kada je Suarez trebao da polaže pismeni dio ispita.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Tada su došli svi članovi komisije, a ispita nije ni bilo jer su oni samo iskoristili šansu da se fotografišu sa Suarezom i očito nisu ni slutili da će to prerasti u takav skandal kasnije.

Nakon što je potvrđeno da je varao na ispitu policija je poništila njegov test, a Suarez je odustao od transfera u Juventus i na kraju je potpisao za Atletico Madrid.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

prometej
****ji ga
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti