Teška utakmica za Barcelonu i sjajan preokret za nastavak pozitivne serije
FOTO: EPA

La Liga - 27. kolo

Teška utakmica za Barcelonu i sjajan preokret za nastavak pozitivne serije

Haris Zilić

Fudbaleri Barcelone odgirali su još jedan uzbudljiv duel u La Ligi.

U 27. kolu gostovali su ekipi Elchea koja se grčevito bori za opstanak i nakon preokreta slavili sa 1:2.

Domaća ekipa je odigrala hrabro protiv Barcelona, a kruna svega bilo je vodstvo od 1:0. Fidel je u 44. minuti zatresao mrežu Katalonaca.

U nastavku meča Barcelona se probudila, stvarala nekoliko dobrih prilika, a do gola dolaze u 61. minuti kada je Feran Torres na asistenciju Albe poravnao na 1:1.

Nakon gola, Katalonci su krenuli po pobjedu, međutim domaći fudbaleri su imali nekoliko sjajnih intervencija u odbrani.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Ipak u 85. minuti dosuđen je penal za Barcelonu, a siguran realizator je bio Depay za 1:2 i ispostavit će se težak trijumf Barcelone nakon preokreta.

Barcelona je sada nakon 26 odigranih utakmica trećeplasirana sa 48 bodova i nastavila je seriju pozitivnih rezultata, dok je Elche ostao na 14. poziciji sa 29 bodova.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Mostarac94
Koja neprofesionalnost komentatora arene sport jbt, msm hajd natezat malo al ovo fkt deranje da nije penal za Elche iduca akcija deranje da je penal za barcu lol
3 7
Klicko
Iz Španije navijam za Barcelonu i Real.Visca Barsa,hala Madrid
3 5

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi