Vinicius s dva gola donio Realu pobjedu i povratak na vrh

Kraljevi slavili protiv Elchea

Vinicius s dva gola donio Realu pobjedu i povratak na vrh

Edmir Škorić

Real Madrid je u susretu 12. kola španske La Lige, kao gost, savladao domaći Elche s 2:1.

Real nije u najboljoj formi, pošto je nedavno u Madridu odigrao 0:0 s Osasunom, a imao je i problema na gostovanju kod Elchea.

Vinicius Junior je bio spasioc Kraljeva u ovom meču. Sjajni Brazilac je u 22. minuti postigao pogodak za 0:1, a u 73. minuti nakon asistencije Luke Modrića povisio je na 2:0.

Taj gol stigao je deset minuta nakon što je Guti kod domaćih isključen zbog dva žuta kartona i izgledalo je kao da će Real mirno privesti posao kraju, no situacija se barem malo zakomplikovala u 86. minuti.

Naime, Milla koristi grešku Realove defanzive i pogađa za 2:1, ali gosti nisu dozvolili potpuni povratak Elchea, pa su zadržali vodstvo od 2:1 i sa 24 boda ponovo su na vrhu.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Isti broj bodova ima i Real Sociedad, dok Sevilla i Betis imaju po 21 bod, a Andalužani i utakmicu manje.

Gol za 1:0 pogledajte OVDJE, a drugi gol Viniciusa OVDJE.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Klicko
Crveni jasta haha elche ih pojeo
1 19
nedoni46
Mali je zivotinja, ako Real dovede Haalanda/Mbappea, miran im je napad 10 godina sigurno
11 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi