Gareth Bale je vlasnik jednog od najbizarnijih autogolova ikad - Bilo je ovo veoma bolno
Foto - Screenshot

Nije imao sreće

Gareth Bale je vlasnik jednog od najbizarnijih autogolova ikad - Bilo je ovo veoma bolno

M. Šljivak

Zvijezda Real Madrida Gareth Bale vlasnik je jednog od najbizarnijih autogolova ikad viđenih na terenima engleske Premier lige.

Bale je ime stekao igrajući za Tottenham, a u utakmici protiv Liverpoola 2012. godine postigao je jedan itekako bizaran autogol.

Njega je saigrač Aaron Lennon u 72. minuti meča pogodio loptom u glavu, a ona je potom završila u mreži.

Nakon kornera Redsa lopta je krenula ka mreži, Lennon je bio na liniji, a Bale samo metar od njega. Lennon je pokušao da je ispuca, ali je pogodio Balea pravo u lice i na bolan način je postignut autogol.

Interesantno je svakako da su upravo ova dvojica fudbalera postigli pogotke za Spurse u ovom meču.

Zabijali su Lennon i Bale u prvom poluvremenu meča na čuvenom White Hart Laneu, a susret je završen pobjedom Tottenhama od 2:1.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Ipak, Bale će ostati upamćen kao autor jednog od najbizarnijih autogolova u historiji Premier lige.

Nešto manje od godinu dana kasnije Gareth Bale je postao igrač Real Madrida. I danas je član Kraljeva, a Tottenham je bio njegov spas u prošloj sezoni kada je morao ići na posudbu.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

DadiG
Jad i bjeda objavljivati nešto 9 godina staro
4 0
Lewa_9
zasto postavljas gol star 9 godina sljivace?
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi