Posrnuli velikan hvata zadnje slamke spasa, tužno ih je vidjeti kako izgledaju

Zlata vrijedna pobjeda

Posrnuli velikan hvata zadnje slamke spasa, tužno ih je vidjeti kako izgledaju

E. Ganibegović

Nagledali smo se u prošlosti velikih klubova koji su ispadali u niže rangove. Neki su se vraćali, a neki još uvijek ne. U Njemačkoj već dugo u Cvajti tavori HSV, u Škotskoj smo vidjeli kretanje od nule za Rangers, kao i Parme ili Palerma u Italiji, Juventus je izbacivan zbog mutnjih radnji u Seriju B, a sada je red da zadnje slamke spasa hvata došao i na španskog velikana. Tužno je vidjeti ih kako izgledaju. Od redovnih učešća u Ligi prvaka do slavlja pobjede protiv fenjeraša... 

U okviru 30. kola španske Primere na Manuel Martinez Valero stadionu sastali su se Elche i Valencija. Domaćin je već otpisan, dok su gosti u teškoj borbi za opstanak u Primeri.

Stoga, Valenciji je ova utakmica skoro pa bila biti ili ne biti. Pobjeda je bila imperativ i do nje su došli rezultatom 0:2, no još uvijek nisu izašli iz zone ispadanja.

Fenjeraš je u probleme stigao već nakon petnaestak minuta igre. Povrijedio se Bigas, a umjesto njega na teren je ušao Blanco u 17. minuti.

Valencia do prednosti dolazi dvije minute kasnije. Cavani je bio u ulozi asistenta, a Lino pogađa za 0:1 i veliko slavlje gostiju.

Na drugi gol se čekalo do samog kraja prvog dijela igre. Igrala se 42. minuta kada nakon jedne akcije Valencije vlastitu mrežu pogađa Verdu.

Oglasi

Između ta dva pogotka Lino je imao još dvije sjajne šanse da postigne gol za Valenciju, no jednom je promašio cijeli gol, a drugi put ga je zaustavio domaći golman.

U drugom poluvremenu Valencia je neutralisala pokušaje domaćina da stigne do barem boda i sačuvala prednost od 0:2. Bilo je to jedno dosadno poluvrijeme u kojem je domaćin imao prividnu inicijativu i posjed lopte iz kojeg nije napravio ništa.

Nakon ove utakmice Valencia je na 18. mjestu s 30 bodova, koliko ima i Almeria koja je prva iznad crte. Getafe ima 31, ali i utakmicu manje, dok Cadiz na 15. mjestu ima 32 i vidjet ćemo kakav će rasplet biti na kraju.

Espanyol je pretposljednji s 28 bodova i on još uvijek gaji nade, realne nade u opstanak, dok je Elche s 13 bodova prikovan za dno i oni će iduće sezone igrati drugoligaški fudbal.

Naredno kolo Valenciji će donijeti domaći duel protiv Valladolida, dok će Elche u goste na zapad Španije, kod Celte iz Viga.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Primera, 30. kolo:

Elche - Valencia 0:2 (Lino 19', Verdu 42' (AG))

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi