Žalosna noć za 40.000 ljudi: Kultni stadion, slavni klubovi i derbi za opstanak su donijeli baš sve

Igralo se čak osam minuta sudijske nadoknade

Žalosna noć za 40.000 ljudi: Kultni stadion, slavni klubovi i derbi za opstanak su donijeli baš sve

Admin Čaušević

Svi klubovi tokom svog postojanja imaju crni period koji vrlo često znači ispadanje u niži rang. Upravo sa takvim scenarijem se suočava jedan od napoznatijih evropskih klubova, pogotovo nakon večerašnje prave sportske tragedije. 

Prije nekoliko godina godina ni oni najveći pesimisti ne bi prognozirali da će slavni španski klubovi Valencija i Sevilla jednog dana igrati derbi za opstanak u La Ligi.

Upravo takav duel je odigran u nedjelju navečer na stadionu Mestalla. Gosti iz Andaluzije su razočarali oko 40.000 domaćih pristalica jer su slavili pobjedu 0:2.

Prvo poluvrijeme je bilo rezervisano i dosta slabo sa obje strane, dok je nastavak bio puno zanimljiviji kada su i postignuta oba gola.

Igrala se 55. minuta kada je viđen prvi gol i prva sporna situacija. Bade je zabio za vodstvo gostiju. Domaći su protestvovali zbog mogućeg faula, ali sudija Del Cerro je nakon pregledanja snimka pokazao na centar.

[twitter]https://twitter.com/Boetinho99/status/1647698273480716288[/twitter]

Oglasi

Osam minuta kasnije ponovo je VAR pozvan u akciju. Fernando je igrao rukom o svom kaznenom prostoru, a prvobitno je dosuđen penal. Ipak, nakon pregledanog snimka je Del Cerro promijenio odluku.

Andalužani su strpljivo čekali svoju šansu za drugi gol, a dočekali su je u 76. minuti kada lijep gol sa ivice kaznenog prostora postiže Suso.

Ubrzo je glavni sudija ponovo pokazao na penal za domaćine, ali je opet nakon poziva iz VAR sobe promijenio mišljenje što je razljutilo domaće navijače.

U 84. minuti Mariba je dobio crveni karton i to je bio kraj svim nadanjima Šišmiša da mogu makar doći do boda. Na kraju je ostalo 0:2.

Sevilla je s ovom pobjedom prebrodila brige oko opstanka pošto je sa 35 bodova skočila na 12. mjesto i sve je bliže gornjem dijelu tabele.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Sa druge strane Valenciaa je ostala u zoni ispadanja. Poslije trećeg poraza u posljednja četiri meča Šišmiši sada kasne tri boda za lukom spasa.

Inače, Valencia je posljednji put u Segundu ispala 1985. godine. Crni scenarij je sve izgledniji skoro četiri decenije kasnije.

Top Komentari

nakopitam
To je Spanska liga, 10 puta kvalitetnija od ostalih! Ova 2 kluba bi npr u pisljivoj engleskoj bili u top 3! Zato Real ima vise Evropskih titula nego svi oni zajedno!
1 2
Klicko2
Pa nema Valencia sudije poput penal vardrida pa da im sudi faulove nepostojeće.Ha ya
1 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi