Kultni klub je doveo do provalije, a njegovom bezborazluku nema kraja: Ronaldo mu na prvom mjestu
FOTO: Marca

Navijači gube strpljenje

Kultni klub je doveo do provalije, a njegovom bezborazluku nema kraja: Ronaldo mu na prvom mjestu

Haris Zilić

Pojedine gazde u svijetu fudbala svoje klubove smatraju igračkama u pravom smislu te riječi i na moemnte rade neke stvari koje samo njima odgovaraju bez obzira na situaciju. Ponekad to izgleda bahato i bezobrazno.

Navijači kultnog španskog kluba Valencije ogorčeni su posljednjim ispadima prvog čovjeka kluba Petera Lima.

Biznismen iz Singapura je upravljanje Valencijom preuzeo 2014. godine. Obećavao je dosta toga, a ispunio veoma malo.

Čini se da je njegova opuštenost i neozbiljnost dovela klub do najteže pozicije u posljednjih nekoliko decenija. Popularne Šišmiše očekuje grčevita borba za opstanak u La Ligi.

To kao da ne brine Lima. Pomenuti biznismen je otišao na putovanje i to sve kako bi se družio i fotografisao sa Cristianom Ronaldom.

Lim i Ronaldo družili su se na gala večeri u sklopu dodijele stipendija Olympic Foundationa, a Limu je ovaj događaj bio bitniji od samog kluba u kojem se i rijetko pojavljuje posljenjnih mjeseci.

Oglasi

Upravo je Lim jedan od organizatora i tvoraca pomenute ideje o stipendiranju i nije krio u javnosti da je veoma ponosan na svoj uspjeh.

Ipak, navijači Valencije sa druge strane ne mogu biti sretni i ponosni na ono što radi Lim od njihovog tima.

U Valenciji je velika kriza, kako rezultatska, tako i finansijka, a Lim se nije pojavljivao na nekoliko sastanaka u 2022. godini i na početku 2023. godine gdje je slao svoje pomoćnike što dovoljno govori koliko mu je bitan klub.

Najavljivao je velike projekte prije osam godina. Čak se govorilo i o stvaranju tima za titulu i Ligu prvaka.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Od svega navedenog ništa nije bilo ni blizu, šta više, klub je doveo do provalije i pitanje je hoće li Valencija biti član društva najboljih naredne sezone.

Navijači su definitivno izgubili strpljenje, a fotografije sa Ronaldom i zabave koje organizuje Lim mogle bi biti kap koja će preliti čašu kod navijača Šišmiša.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti