Eldar Ćivić dobio poziv Roberta Prosinečkog

Fudbaler Sparte redovan kod Robija

Eldar Ćivić dobio poziv Roberta Prosinečkog

Midhat Šljivak

Fudbaler Sparte iz Praga Eldar Ćivić ponovo je dobio poziv u reprezentaciju Bosne i Hercegovine.

Ovaj 22-godišnji lijevi bek je od dolaska Roberta Prosinečkog na klupu nacionalnog tima BiH, redovan član prve postave bh. selekcije.

Tako će biti i u narednim utakmicama protiv Armenije i Grčke. Prosinečki je uputio poziv Ćiviću, koji će tako imati priliku da ponovo obuče najdraži dres.

U dosadašnjoj karijeri fudbaler Sparte je upisao pet nastupa za A selekciju Bosne i Hercegovine i odigrao je nekoliko veoma kvalitetnih utakmica.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Ćivić je ove sezone nastupio u 10 utakmica za velikana iz Praga. U drugom dijelu sezone je međutim više vremena proveo na klupi, pa je u četiri utakmice ubilježio ukupno 41 minut.

Od 10 utakmica u Fortuna ligi odigrao je ukupno 601 minut i upisao je dvije asistencije.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi