Na ljeto su iz Premijer lige otišli u HNL: Jedan je već završio epizodu, drugi će sve uskoro znati
Mehmedović u dresu FK Sloboda, kluba u kojem je i ponikao

Da li ćemo ih ponovo gledati u bh. nogometu, ostaje da se vidi

Na ljeto su iz Premijer lige otišli u HNL: Jedan je već završio epizodu, drugi će sve uskoro znati

S. Mlaćo

Smatravši da će napraviti iskorak u svojoj karijeri mladi reprezentativci naše zemlje Eldar Mehmedović i Harun Karić odlučili su Premijer ligu zamijeniti HNL-om.

Na kraju se to nije pokazalo kao dobar potez, jer Karić i Mehmedović praktički i nisu dobili priliku da se dokažu u Lokomotivi iz Zagreba. Zbog čega, ostat će tajna, no već ove zime ovaj dvojac bi mogao se vratiti kući, tačnije u bh. nogomet.

Kako je potvrđeno za SportSport.ba, Karić je završio epizodu u Lokomotivi i ove zime postat će slobodan igrač. Sigurno mu je kao mladom igraču veoma bitnu da ima minutažu, a koji će biti njegov novi klub ostaje da se vidi.

Karić je u Lokomotivu stigao iz FK Tuzla City, a u Hrvatskoj nije upisao debi. Prethodno je nastupao i za OFK Gradina te FK Zvijezda 09. Iako ne igra u Hrvatskoj, redovno dobija spisak selektora U-21 reprezentacije naše zemlje, te je do sada upisao sedam nastup i sigurno da mu je svaki nastup itekako značio, posebno za samopouzdanje.

Eldar Mehmedović se također povezivao sa nekoliko klubova iz Premijer lige kada je odlučio napustiti Slobodu, no nije se to desilo. Mehmedović je napustio bh. nogomet, krenuo put Zagreba i obukao dres Lokomotive, te potpisao dvogodišnji ugovor.

Nije ga bilo u planovima, te nije upisao debi u HNL-u, a 'nestao' je i iz mlade reprezentacije. Važeći ugovor još ima i kako je potvrđeno za SportSport.ba, uskoro će sve biti jasnije kada sjedne za stol sa čelnicima Lokomotive.

Oglasi

Da li će na posudbu iz Lokomotive ili će doći do raskida saradnje, ostaje da se vidi, no jasno je da će sve biti poznato do kraja ove godine.

Mehmedović je ponikao u Slobodi te stigao i do prvog tima, ali kasnije nisu stvari išle po planu. Da li će sada se vratiti u bh. nogomet ukoliko raskine saradnju, ostaje da se vidi.

Svakako da će Karić i Mehmedović sigurno imati ponuda iz naše zemlje, jer se radi o mladim nogometašima koji su ostavili određeni trag u Premijer ligi, a već se povezuju sa FK Sloboda, te FK Tuzla City.

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

I sami su sigurno svjesni da su im potrebni klubovi u kojima će igrati te imati priliku da pokažu svoje kvalitete.

U Premijer ligi naše zemlje preostala su još četiri kola do zimske pauze. Klubovi već tragaju za pojačanjima, a velikih transfera sigurno neće biti. Klubovi prije svega 'tragaju' za nogometašima sa slobodnim papirima, kako bi posao što prije završili.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi