Veliki preokret Dinama u posljednjim minutama: Jakirović može odahnuti
FOTO: Ronald Gorsic/CROPIX

Drama na Maksimiru

Veliki preokret Dinama u posljednjim minutama: Jakirović može odahnuti

Haris Zilić

Šta se dešava u Dinamo? To vjerovatno mnogi traže odgovor, jer Modri apsolutno ne liče na sebe. Kriza trese zagrebački klub, a večeras su se spasili bruke.

Dinamo je u 13. kolu HNL-a na Maksimiru u gradskom duelu dočekao Lokomotivu i to je bila još jedna teška noć za navijače Dinama.

Lokosi su vodilo rezultatom 1:0, a gol je postigao Tuci u četvrtoj minuti meča, a Dinamu je izjednačenje donio Baturina sjajnim golom za 1:1 u petoj minuti sudijske nadoknade.

U sedmoj minuti sudijske nadoknade Kaneko pogađa za 2:1 i malo smiruje situaciju na Maksimiru.

Iako su došli do pobjede, igra ne može da raduje navijače Dinama kako u HNL-u, tako i Konferencijskoj ligi.

Oglasi

Dinamo više nije ona lepršava, jaka, ekipa, a možda ova večerašnja pobjeda bude vjetar u leđa.

Dosta se nagađa i o polarizaciji u rukovodstvu Dinama pošto navodno postoje određeni pojedinici koji posao obavljaju u sjeni i rade na Jakirovićevom nasljedniku.

Riječ je o Nenadu Bjelici koji je nedavno ostao bez posla u Trabzonsporu, a prije nekoliko godina je radio odlične stvari na Maksimiru gdje ga sigurno pamte po lijepom.

Špekulacije su takve da Bjelica iz poštovanja prema Jakiroviću ne želi da se gura u prvi plan, ali daleko od toga da nije zainteresovan. Upravo to famozno "ali" bi moglo i presuditi ako Modri budu tražili novog trenera.

Još jedan neuspjeh Dinama bi sigurno otvorio dosta pitanja, ali sada ipak malo lakše dišu.

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

HNL, 13. kolo:

Dinamo Zagreb - Lokomotiva Zagreb 2:1

Zaprati GNK Dinamo Zagreb, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
GNK Dinamo Zagreb Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

lalinjo
Izdrzi Jakire da cujes kako te dozivaju nekulturni seljaci sa tribina,ali ne znaju da im slijedi karanje i lagano prizemljenje.
0 1
lalinjo
Udara licemjerni perica dislajkove misli da me to dira hahahahahhaah
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti