Mourinho je novo pojačanje pronašao u Hrvatskoj, ali ne iz kluba koji je u vrhu tabele
Foto: Goran Mehkek / CROPIX

Roma želi posao ubrzo završiti

Mourinho je novo pojačanje pronašao u Hrvatskoj, ali ne iz kluba koji je u vrhu tabele

S. Mlaćo

Hrvatska liga se mnogo cijeni širom svijeta, a za to su prije svega zaslužne reprezentativne selekcije, ali i dobre igre Dinama u Evropi, doduše nešto ranije, ne ove sezone.

Mladi igrači iz svih klubova SuperSport HNL vrlo lako pronalaze nove klubove, a često su to i evropski velikani koji ima svoje skaute i često bace 'pogled' na Hrvatsku. Sada se pojavila informacija u italijanskim medijima da slavni Jose Mourinho u Romi želi vidjeti vezistu Lokomotive iz Zagreba Fabijana Krivaka.

Krivak ima tek 18 godina, a Tuttomercato navodi da je Roma spremna platiti odštetu od tri miliona eura, te bi Lokomotiva uz to dobila određeni postotak za naredni trnasfer. Navodno bi se sa realizacijom transfera krenulo već početkom nove godine, što jasno goovori koliko su Italijani 'zagrijani' da što prije završe ovu priču.

I sam Krivak sigurno bi odmah potpisao odlazak u Italiju. Bio bi to veliki iskorak za njega, sjajna zarada i vjerovatno najljepša nagrada u 2024. godinu.

Krivak je prošlu sezonu proveo na dvojnu registraciju u dva kluba. Radi se o Lokomotivi i Jarunu, a u Jarunu je vrijedno skupljao minutažu i dodatno se kalio.

Brzo je dobio šansu u Lookomotivi i do sada ima 17 nastupa. Nedavno se mogao i proslaviti protiv Dinama, ali kod rezultata 1:0 nije iskoristio veliku šansu svog tima.

Oglasi

Da je bilo 2:0, Lokomotiva bi sigurno slavila, Sergej Jakirović postao bivši, a Krivak bio junak. Na kraju nije, jer je Dinamo uspio postići dva pogotka i slaviti zlata vrijedna tri boda.

Kivak ima tek 18 godina, omladinski je reprezentativac Hrvatske i budućnost nogometa u toj zemlji. Ove sezone upisao je osam nastupa u prvenstvu te dodao jednu asistenciju.

Kada je sam Mourinho u pitanju, on je poznat kao temperamentan trener, ali i trener koji voli mlade nogometaše. Ne libi se 'gurnuti' ih u vatru, pa bi i Krivak sigurno ukoliko se transfer desi brzo dobio šansu.

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

Istovremeno, Italijani donose informaciju da će Mourinho produžiti ugovor sa Romom koji ima do kraja ove sezone. Već sada čelnici Rome i Portugalac žele sve završiti te krenuti sa planovima za budućnost. Mourinho je nedavno imao i poziva iz Saudijske Arabije, no očigledno je odlučio da i dalje ostane vjeran Evropi.

Roma je trenutno na sedmom mjestu Serie A, te ima 18 bodova, a u posljednjih pet mečeva tri puta je slavila. Nakon reprezentativne pauze ugostit će Udinese.

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi