Mladost se ispromašivala i ostala bez tri boda, a evo šta kaže trener Dobojlija
Foto: D. Kurbegović

Čengić nakon Radnika

Mladost se ispromašivala i ostala bez tri boda, a evo šta kaže trener Dobojlija

E. Ganibegović

FK Mladost DK remizirala je 1:1 s FK Radnik iz Hadžića u 18. kolu Prve lige FBiH.

Bilo je prilika na obje strane, a domaći su poveli autogolom Jusića koji je nespretno reagovao kada je želio vratiti golmanu svog tima koji je već otišao na drugu stranu.

U 35. minuti Mladost se vraća kada je Tatar odradio sjajan posao, a Grahovac pogodio mrežu danas sjajnog Mudželeta.

Upravo se golman Mudželet istakao u nekoliko navrata, a treba istaći da su domaćima poništena i dva pogotka u drugom dijelu, te da su pogodili prečku i stativu.

"Može ostati samo žal za pobjedom, za tri boda. Šta bih rekao drugo nego da sve što smo dogovorili, što smo trenirali, to smo na kraju i ostvarili. Posjed lopte, potpuna kontrola utakmica, osvajanje prvih i drugih lopti, falila je... Ne mogu da kažem da je falila realizacija, imali smo dva poništena pogotka, prečku, stativu, sjajan golman Mudželet odbranio je dvije mrtve šanse", rekao je mladi Čengić i dodao:

"Realno, pet-šest top prilika koje su inače pogodak mi danas nismo ostvarili. Zabili smo nesretno sami sebi autogol. To je fudbal, Bože moj, dešava se."

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

"Zadovoljni smo, da nam je neko ponudio sedam bodova iz tri kola svakako da bi preuzeli. Ostaje žal, mislim da smo mogli danas i sasvim zaslužili da osvojimo tri boda i da nam bude ovo tri od tri. Nikad nisam doživio da sam bio ovoliko nadmoćniji, odnosno naša ekipa da je bila ovoliko nadmoćnija, a da nije pobijedila", ističe Čengić i najavljuje gostovanje u Tešnju naredno kolo:

"Putovanje u Tešanj protiv TOŠK-a. Idemo se nadigravati, što danas nismo ostvarili tri boda da ostvarimo u Tešnju."

Top Komentari

CrveniKakanj
Bravo, sve je za 10. ?
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi