Foto: EPA

Nijemci u četvrtfinalu

Elf nezaustavljiv: Slovačka preslaba za Njemačku

M. Šljivak

Reprezentacija Njemačke pobijedila je Slovačku s 3:0 u susretu osmine finala Evropskog prvenstva u Francuskoj.

Dominirao je Elf u ovom meču i na kraju je sasvim zasluženo stigao do plasmana među osam najboljih selekcija Evrope.

Prvo poluvrijeme donijelo je dva pogotka u mreži Slovačke, a lako je moglo biti i više. Poveli su nakon osam minuta igre preko Jeromea Boatenga, koji preciznim udarcem pogađa protivničku mrežu za 1:0.

Šest minuta kasnije velika šansa za Njemačku. Škrtel je skrivio penal, a odgovornost je preuzeo Mesut Ozil. Međutim, Kozačik sjajno brani njegov šut, te je ostalo 1:0.

Imala je Slovačka veliku šansu u 41. minuti. Juraj Kucka odlično šutira glavom, ali Manuel Neuer sjajno brani.

Dvije minute kasnije Elf je udvostručio prednost. Draxler je prošao po lijevoj strani, usposlio je Marija Gomeza, koji je pogodio za rezultat prvog poluvremena od 2:0.

Iako je Slovačka nešto ofanzivnije krenula u nastavak meča, Njemačka je u 63. minuti susreta završila posao. Danas sjajni Julian Draxler je pogodio za uvjerljivu prednost od 3:0 i potop svih nada Slovaka.

Bez većih problema je ekipa Joachima Loewa stigla privela meč kraju. Prilika je do kraja bilo još, rezultat se na kraju nije mijenjao, te je ostalo 3:0 za Njemačku.

Elf će u četvrtfinalu igrati protiv pobjednika duela između Italije i Španije.

Evropsko prvenstvo, osmina finala:

Njemačka - Slovačka 3:0 (Boateng 8', Gomez 43', Draxler 63')

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije