Poznat sudija meča Elfsborg - Velež

Poljak na centru

Poznat sudija meča Elfsborg - Velež

E. Škorić

Poljski sudija Pawel Gil dijelit će pravdu Veležu u Švedskoj.

Gil je rođen 1976. godine i od 2009. godine je član FIFA-e. Sudio je mečeve kvalifikacija za Euro 2012, kao i mečeve u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo 2014. godine.

Bio je zadužen za vođenje utakmica Lige prvaka, a nedavno je sudio meč Dinama i Omonije u Zagrebu.

Prošle godine sudio je jedan meč u Evropskoj ligi, onaj između Bayer Leverkusena i Hapel Beer Sheve, a također je sudio meč Ukrajina - Španija u Ligi nacija.

Potražite više informacija na temu UEFA Konferencijska liga:

Ranijih sezona je sudio na utakmicama Crvene zvezde, Osijeka i Partizana u Evropi. Do sada nikada nije sudio BiH ili ekipama iz naše države.

Konrad Sapela i Marcin Borkowski će mu asistirati u četvrtak.

Zaprati FK Velež, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Velež Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi