Elfsborg za grotlo Grbavice pripremio novo "oružje"

Upozorenje za Velež

Elfsborg za grotlo Grbavice pripremio novo "oružje"

Admin Čaušević

Velež je bio bolji rival u prvom meču protiv Elfsborga, ali dobar nastup morat će potvrditi i na Grbavici.

Minulog vikenda oba tima imala su ligaške nastupe. Rođeni su remizirali u Bijeljini kod Radnika, dok je Elfsborg bio ubjedljiv protiv Degerforsa sa 3:0.

U Dolini ćupova se očekuje paklena atmosfera, a čini se da su Šveđani za grotlo Grbavice pripremili novo "oružje" koje je za vikend odlično funkcionisalo.

Naime, fantastičan meč odigrao je Marokhy Ndione. Marokanski napadač je visok 192 centimetra, zabio je jedan glavom, dok je bio i raspoložen za igru sa upisanom asistencijom.

"Odigrali smo poluvrijeme da dosta gol šansi. Stvarno smo dobro počeli, onda su i oni počeli igrati, ali smo imali kontrolu", kazao je Ndione poslije pobjede nad Degerforsom.

Oglasi

Ndione je igrao i u prvom meču protiv Veleža, priliku za igru je dobio u posljednjih 15-ak minuta, ali 21-godišnjak nije došao do izražaja.

Ipak, sada u švedskom klubu namjeravaju Ndionea koristiti od prve minute u revanš susretu te će odbrana Rođenih na ovog fudbalera morati obratiti posebnu pažnju prilikom priprema za revanš.

Utakmica u četvrtak na stadionu Grbavica počinje u 20 sati. Susret će suditi arbitri iz Slovačke. Glavni sudija je Filip Glova. Ulaznice za utakmicu su u prodaji od danas.

"Obavještavamo naše članove, navijače i prijatelje Kluba da danas (ponedjeljak, 09.08.) od 12:00 u prostorijama na adresi Adema Buća 6 počinje prodaja karata za revanš utakmicu 3. pretkola UECL između FK Velež i IF Elfsborg.

Cijene karata su sljedeće:

- Istok 25,00 KM
- Sjever 20,00 KM
- Jug 15,00 KM

Prostorije će biti otvorene do 20h.

Molimo navijače za strpljenje i razumjevanje prilikom kupovine karata kako bi izbjegli prevelike gužve", poručili su iz mostarskog kluba.

Zaprati FK Velež, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Velež Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

vuckobih
Realno Velez je u padu forme, igra na dva fronta uzima danak. Mislio sam da im je fond kvalitetnih igraca siri ali je PL pokazala da to bas i nije tako. Fokus svih nas je na to ako Velez ponovi igru protiv AEK-a da Svedi nemaju sta da traze, to je tacno ali treba imati u vidu da se utakvice sa tolikim nabojom i zeljom tesko mogu ponoviti pogotovo u kratkom vremenskom razmaku. Potrosnja igraca je bila ogromna bojim se da ce Svedi biti dosta svjeziji. Velezu zelim puno srece i znanja i da udju u historiju BiH fudbala kao prvi klub koji je izborio neko grupno evropsko takmicenje.
10 1
Arnel925
Realno AEK je stvorio fudbal za ove Šveđane. AEK je Real Madrid ovi Šveđani su Malaga. Kako onda oni mogu oružje spremiti ako Velež odigra kao protiv AEK-a.
10 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi