Bivša zvijezda i zločesti dečko evropskog fudbala je već danima na postelji, neprepoznatljiv je

Igrao je za niz slavnih klubova

Bivša zvijezda i zločesti dečko evropskog fudbala je već danima na postelji, neprepoznatljiv je

A. Čaušević

Bio je prvak u tri različite evropske lige, krasile su ga brzina i prodornost, a od fudbala se oprostio prošle godine. Nekoliko mjeseci kasnije počeli su zdravstveni problemi zbog kojih se bori za život. 

Na početku karijere pojedini mediji su ga okarakterisali kao zločestog dečka, sve je počelo u septembru 2008. godine kada je kao 21-godišnjak udario vozača motora te je prošao sa kaznom od 200 eura, a 2016. godine je prenačio u zatvoru zbog tuče u jednom kafiću.

"Ne znam zašto se tako nešto govori o meni. Niti zašto me etiketiraju kao problematičnog profesionalca. Nisam pravio probleme. Ja sam miran tip, cijelo sam vrijeme s porodicom."

"Ne radim ništa, ne izlazim. Ne možete se boriti protiv medija. Mediji mogu te izgraditi, ali te mogu i slomiti. Kunem se svojom djecom da nije istina ono što su pisali o meni", kazao je ovaj 36-godišnjak prije nekoliko godina.

Riječ je o Eljaru Eliji, bivšem reprezentativcu Nizozemske, te nekadašnjem članu velikana kao što su HSV, Juventus i Feyenood. Svojevremeno sigurno jednim od boljih evropskih krilnih fudbalera.

Igračko ime je počeo graditi u Twenteu da bi ga Hamburg zatim platio devet miliona. Transfer karijere je ostvario 2011. godine kada ga je Juventus doveo za također devet miliona.

Oglasi

U Torinu se zadržao samo jednu sezonu. Iako je bio član ekipe koja je u sezoni 2011/2012 osvojila Scudetto bez poraza nije uspio da se nametne Antoniju Conteu te je završio u Werderu.

Uslijedio je period lutanja, da bi se na tri godine skrasio u Basaksehiru s kojim je bio i prvak Turske. Ranije je i sa Feyenoordom stigao do prvaka Nizozemske.

Posljednji klub u karijeri mu je bio Ado Den Haag gdje je i sve krenulo. Prošle godine je zadobio povredu križnih ligamenata, ubrzo se oprostio te postao reper.

Međutim, već neko vrijeme se nalazi u ozbiljnim zdravstvenim problemima, a u kratkom vremenskom razmaku je dva puta morao operisati slijepo crijevo.

Početkom mjeseca se pojavila zabrinjavajuća fotografija iz bolničkog kreveta uz poruku da prolazi kroz bol koju ne želi nikome te da se nada da će sve proći s novom operacijom.

Potražite više informacija na temu Eredivisie:

I tokom igračke karijere imao je problema sa zdravljem, tačnije zbog infekcije nakon jedne slabo odrađene tetovaže kada igrao za HSV. Dres mu se tada lijepio za kožu što mu je stvaralo nelagodu.

Inače, Elia je u braku sa suprugom Sanne od 2015. godine. Do sada imaju troje djece, dvije kćerkice i jednog sina.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi