Werder Eliju posudio Southamptonu do kraja sezone

Uz mogućnost otkupa ugovora

Werder Eliju posudio Southamptonu do kraja sezone

Werder Bremen posudio je svog fudbalera Eljera Eliju Southamptonu do kraja sezone. 

Ofanzivni fudbaler koji je u redove tima iz Bremena stigao 2012. godine iz Juventusa. Sveci su osigurali i otkupnu klauzulu za Holanđanina u visini od 5,5 miliona eura. 

Kod trenutno šesnaestoplasiranog tima njemačke Bundeslige Elia ima ugovor do juna 2016. godine. Elia je u dosadašnjih 68 nastupa u dresu Werdera pogodio svega četiri puta. 

Southampton, koji vodi Ronald Koeman, želio je ofenzivnog igrača kakav je Elia, nakon što je tešku povredu koljena doživio Jay Rodriguez, dok Senegalca Sadio Manea očekuje Afrički kup nacija.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.