Elvedin Begić razriješen dužnosti člana Izvršnog odbora FS Kantona Sarajevo

Nije se pojavljivao na sjednicama

Elvedin Begić razriješen dužnosti člana Izvršnog odbora FS Kantona Sarajevo

A. Beganović

Nekadašnji predsjednik Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine, Elvedin Begić, isključen je iz Izvršnog odbora Fudbalskog saveza Kantona Sarajevo.

U Sarajevu je danas održana sjednica Izvršnog odbora Fudbalskog saveza Kantona Sarajevo na kojoj se između ostalog raspravljalo i o statusu Elvedina Begića u ovom organu.

Naime, kako nekadašnji predsjednik Fudbalskog saveza BiH po četvrti put nije prisustvovao sjednici Izvršnog odbora na Dnevni red je stavljena i tačka o njegovom statusu, a glasovima većine članova IO razriješen je članstva u ovom organu.

"Na današnjoj 5. redovnoj sjednici Izvršnog odbora Fudbalskog Saveza Kantona Sarajevo (FS KS), u skladu sa članom 38. Statuta FS KS, sa osam (8) glasova za i četiri (4) suzdržana glasa, Izvršni odbor FS KS razriješio je člana Izvršnog odbora FS KS Elvedina Begića, jer isti nije prisustvovao na tri (3) sazvane sjednice Izvršnog odbora FS KS tokom kalendarske godine", navodi se u službenom saopštenju Fudbalskog saveza Kantona Sarajevo.

SportSport.ba je kontaktirao i prvog čovjeka kantonalnog saveza, Galiba Kulovca, koji je istakao da se Statut morao poštovati.

"Gospodin Begić već četvrti put ne prisustvuje sjednicama, a Statut je po tom pitanju jasan, Zbog čega ne dolazi? Ne znam doista, to nije pitanje za mene", rekao je Kulovac za SportSport.ba i dodao:

Potražite više informacija na temu Kantonalna liga KS - Grupa A:

"Njegovo mjesto u Izvršnom odboru će zauzeti neko iz "njegove baze", da tako kažem, odnosno oni koji su predložili Begića predložit će novog člana Izvršnog odbora".

Podsjetimo, Elvedin Begić je više od osam godina bio na čelu Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine, a za novog predsjednika FSBiH na posljednjoj sjednici Skupštine izabran je Vico Zeljković.

Top Komentari

starmac
Nikad ti HALALIT nećemo.LOPOVE
15 0
WOLF20
Keru zbogom
13 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi