Težak poraz Ibrakovićevog Kapfenberga na gostovanju kod Klagenfurta

Erste liga

Težak poraz Ibrakovićevog Kapfenberga na gostovanju kod Klagenfurta

A. Beganović

Fudbaleri Kapfenberga, koje s klupe predvodi bosanskohercegovački stručnjak Abdulah Ibraković ovu sedmicu će pokušati zaboraviti što prije.

Naime, nakon domaćem poraza od Juniorsa u 21. kolu, izabranici Abdulaha Ibrakovića su večeras u 22. nastradali na gostovanju kod Klagenfurta, koji je slavio sa ubjedljivih 5:0.

Na samom otvaranju susreta, tačnije u 3. minuti Pink je doveo Klagenfurt do prednosti, a u 26 Gezos sa 11 metara pogađa za 2:0.

Sa tim rezultatom se otišlo na odmor, da bi u 54. minuti Pink svojim drugoim pogotkom riješio pitanje pobjednika. Mahrer je 12 minuta kasnije pogodio za 4:0, a Markoutz je deset minuta prije posljednjeg sudijskog zvižduka stavio tačku na "i" u ovom meču.

Nekadašnji fudbaler Sarajeva i Slobode, Elvedin Herić, igrao je do 60. minute, dok je mladi reprezentativac Amar Kvakić odigrao svih 90 minuta za Kapfenberg. Na klupi je bio i mladi Denis Kovačević, koji također ima nekoliko nastupa u omladinskim bh. selekcijama i koji je u januaru stigao u Kapfenberg. S druge strane od 69. minute kod Kalgenfurta je igrao nekadašnji mladi reprezentativac naše zemlje Benjamin Hadžić.

Klagenfurt se nalazi na 4. mjestu tabele sa 38 osvojenih bodova, dok je Kapfenberg sedmoplasirani sa 28 bodova.

Promo

Top Komentari

Salleee
gubavica11, S.B. ne javljas se Macan je ziv???? Zauzima 7 mjesto na tabeli. Sto ti ne igras u Realu? Nisi mogao igrati u BH premijer ligi. Malta je fudbalska vele sila. Djete ne znas dal bi srao il jeo. Red Army te prate, pozdrav od Velezovca. A Macan ce bit obavjesten kad pises o njemu i protiv njega ustani i pokloni se. Proklinji mater sto te rodila glupog. Zao mi te djete putevi se ukrste.
1 0
Salleee
Gospodin Ibraković ima sreću da je izašao iz države u kojoj svaki maloumnik koji misli da će svoju bolest riješiti pisanjem po forumu i komentarima. Covjeka cijene i van BiH, a ljubomora je cudo. Gdje ste Vi sto cvakate negativne komentare na svakog uspjesnog Bosanca.
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi