Hadžibegić: Varešanović je najbliži Pjaniću, vjerujem u ovu reprezentaciju

Govorio je dodatno o spisku, te potencijalnim reprezentativcima

Hadžibegić: Varešanović je najbliži Pjaniću, vjerujem u ovu reprezentaciju

S. Mlaćo, foto: T. Hebib
Selektor nogometne reprezentacije naše zemlje Faruk Hadžibegić objavio je spisak nogometaša pozvanih za kvalifikacijske mečeve sa Portugalom i Luksemburgom.

Selektor nogometne reprezentacije naše zemlje Faruk Hadžibegić objavio je spisak nogometaša pozvanih za kvalifikacijske mečeve sa Portugalom i Luksemburgom.

Nakon dvije utakmice naša reprezentacija pobjedu i poraz, te ćemo nove bodove tražiti u mečevima koji se igraju narednog mjeseca.

Pravi ispit će biti Portugal u Lisabonu 17.06., a zatim u Zenicu stiže Luksemburg, koji vjerujem neće predstavljati opasnost po Zmajeve.

Ipak, u našem taboru su oprezni, a Hadžibegić je nakon saopštenja spiska, obratio se i medijima.

Oglasi

Novo ime je Adrian Leon Barišić iz Osijeka.

“Sada se ukazala prilika da dobije šansu. Treba nam iskusan igrač, gledao sam ga na utakmici Hajduk – Osijek. Nije početnik, iskusan je.

Što se tiče Dala Varešanovića, rekao sam da nema reprezentacije bez domaće lige. Mi nemamo igrača iz Premijer lige koji može biti standardan, ali Dal mi je najbliži Pjaniću. Odigrao je najbolju polusezonu kako gledam Premijer ligu, zaslužio je poziv i želim otvoriti vrata igračima iz Premijer lige“, rekao je Hadžibegić.

Menalo ne igra u posljednje vrijeme, ali na spisku je.

“Mi nemamo igrača koji igraju svaku utakmicu svih 90 minuta. Ne znam tog igrača... Poziv je zaslužio jer su ga prije zvali selektori, potreban je kontinuitet, a sa druge strane želja mi da je svakom igraču koji želi da igra za BiH zna da može dobiti poziv uvijek. Mislim da smo fudbalski mala zemlja, nećemo nikoga eliminisati. Mislim da igra u dobrom klubu, igra evropska takmičenja“.

Oglasi

Ističe da će zvati samo igrače koji imaju kvalitet.

“Što se tiče domaćih igrača, konsultovao sam se sa trenerima, putovao sam svaki vikend na utakmice. Ponudio sam saradnju svim klubovima, te mislim da je ovo dobar put da napravimo nešto“.

Igrači sa dodatnog spiska, kakav je njihov status, da li će biti tu od prvog dana ili?

“Idem na 23 igrača. U startu želim da se skupimo za vikend, ali problem je to UEFA-e. Meni treba vremena i treninga, da se vidimo kakvi smo...To je mogućnost igraču da bude pozvan, u slučaju povrede nekog ili slično. Oni trebaju trenirati sa klubovima ili privatnim trenerima i čekati poziv.

Upozoreni su da mogu biti pozvani, ja ih smatram reprezentativcima. Pripreme su u Zenici, želimo se skupiti što ranije, bilo je ponuda da idemo čak i u Međugorje, ali kalendar je jasan. Sedmog smo u Zenici, te počinjemo sa pripremama".

Oglasi

Prokomentarisao je i Harisa Tabakovića.

"Znam da ima 28 godina. Odakle mi vrijeme, kako da promijenim revoluciju... Kako da sklonem sve ove, a znam da nam trebaju novi igrači. Hamulić je na širem spisku".

Dotakao se selektor i Portugala, ali i vratio na početak kvalifikacija.

"Što se tiče utakmica, prva je bila Island koji je respektabilan, a mi smo kroz kvalitet koji imamo došli do zaslužene pobjede. Protiv Slovačke nam je nedostajalo to međunarodno iskustvo koje nemamo. Suviše smo se potrošili u prvoj utakmici, teško možemo odigrati na istom nivou dvije utakmice.  Napravili smo im poklone, bili su skupi, a onda je bilo kasno da se vratimo u drugom dijelu. Portugal je favorit, dugo traju i kvalitetna su ekipa. Meni je veći problem šta će biti sa Luksemburgom.

Namučili su nas, znam kako mi je bilo sa Crnom Gorom. Čudo je bilo kako smo ih dobili. Opsesija mi je osvojiti maksimalan broj bodova do kraaj, svaki bod je dobro došao. Sada se spremamo za Portugal, oni su prvi rival. Nadam se bodu ili pobjedi. Nadam se da nećemo ići iz euforije u katastrofu. Želim da budemo prvi, ali imamo kvalitetne protivnike. Imamo i mi kvaliteta, trebaju se neke stvari posložiti".

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Govorio je i o Pjaniću koji se vratio među Zmajeve.

"On ima kvalitet, nisam to ja otkrio. Dobio je poziv zasluženo, a pitanje je da li može odigrati dvije utakmice u par dana. Zdrav je, trenutno je u BiH i vidjet ćemo na pripremama šta dalje. Nadam se da će biti na nivou, npr. kao u Juventusu".

Top Komentari

jassony
A Hadzikadunic, to ne odgovara nacionalnom kljucu pa se morao Barisic ubaciti ipak on u ligama petice igra, eee moja rano podanickog mentaliteta
1 3
Mel_Glupson
Mali je najbliži đzeki kakom pjanicu ... sad ce ga dzeko i u unicef utrpat da promovise vakcine pa da nam djedovi i nene opet primaju neispitane supstance ,ko da smo Afrikanci
0 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti