Faruk Hadžibegić objavio popis igrača za Portugal i Luksemburg!
Bosnu i Hercegovinu u junskim kvalifikacijama očekuju dva jako teška izazova

Selektor reprezentacije BiH odabrao fudbalere

Faruk Hadžibegić objavio popis igrača za Portugal i Luksemburg!

M. Šljivak

Selektor fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine Faruk Hadžibegić objavio je spisak igrača na koje računa za junske meče kvalifikacija za Evropsko prvenstvo protiv Portugala i Luksemburga.

Faruk Hadžibegić je objavio spisak igrača na koje računa u predstojećim kvalifikacionim utakmicama za prvenstvo Evrope. Očekivano, određenih promjena u odnosu na martovske utakmice ima. Novo ime je štoper Osijeka Adrian Leon Barišić i vezista Sarajeva Dal Varešanović.

Hadžibegić je za Portugal i Luksemburg odabrao ove fudbalere:

Golmani: Ibrahim Šehić (Konyaspor), Kenan Pirić (AEK Larnaca), Nikola Vasilj (St. Pauli).

Odbrana: Anel Ahmedhodžić (Sheffield United), Siniša Saničanin (Partizan), Sead Kolašinac (Marseille), Amar Dedić (RB Salzburg), Jusuf Gazibegović (Sturm Graz), Adrian Leon Barišić (Osijek), Hrvoje Miličević (AEK Larnaca)

Vezni red: Amir Hadžiahmetović (Bešiktaš),Rade Krunić (AC Milan), Gojko Cimirot (Standard), Benjamin Tahirović (AS Roma), Miroslav Stevanović (Servette), Miralem Pjanić (Sharjah), Dal Varešanović (FK Sarajevo).

Oglasi

Napad: Edin Džeko (Inter), Ermedin Demirović (Augsburg), Smail Prevljak (Eupen), Kenan Kodro (Fehervar), Nemanja Bilbija (HŠK Zrinjski), Luka Menalo Dinamo)

Na dodatnom spisku su: Sanjin Prcić, Haris Duljević, Jasmin Mešanović, Said Hamulić, Vladan Danilović, Osman Hadžikić, Josip Ćorluka, Hrvoje Barišić, Elvir Duraković i Armin Hodžić.

Reprezentacija Bosne i Hercegovine 17. juna gostuje u Lisabonu kod Portugala, a tri dana kasnije u Zenici protivnik je selekcija Luksemburga.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Podsjetimo, Zmajevi su imali polovičan učinak u martovskim duelima protiv Islanda i Slovačke. Island je u Zenici savladan s 3:0, a zatim je stigao poraz u Bratislavi od selekcije Slovačke s 2:0.

Portugal je svakako ovog puta ogroman izazov i u tom meču je bh. tim autsajder, a ulogu favorita Zmajevima pripada protiv neugodnog Luksemburga.

Top Komentari

RZ88
A je*o te Sanicanin I grom pa jel dosta vise?
4 0
nejeditrice
Ne shvatam pozivanje Saničanina pored Zolotića, Radeljića ili Mujakića. Ostalo manje vise korektno
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi