Rumunski doktor donosi nešto bolje vijesti i tvrdi: Neka me nazove, naravno da ću ga operisati

Koliko će Koljić pauzirati?

Rumunski doktor donosi nešto bolje vijesti i tvrdi: Neka me nazove, naravno da ću ga operisati

E. Škorić

Bh. reprezentativac Elvir Koljić doživio je tešku povredu jučer u meču rumunskog prvenstva i neće ga biti do kraja sezone.

Barem tako govore doktori Craiove, jer ipak radi se o jako teškoj povredi. Koljić ne može odmah biti operisan zbog upaljenog područja gdje je dobio udarac, a slomljena kost najvjerovatnije će biti fiksirana vijkom. On je na vlastitu odgovornost napustio bolnicu sinoć i operisat će se u inostranstvu.

Unatoč lošim prognozama, doktor ortoped Ionut Codorean kaže da bi se napadač Craiove mogao vratiti na teren prije očekivanog.

"Vidio sam radiografije koje su objavljene. To je prilično ozbiljan prijelom, kod ove vrste prijeloma ne puca samo kost, već su slomljeni i neki ligamenti na gležnju. Ligamenti s kojima je fibula pričvršćena su 100% rastrgani i ligamenti unutar gležnja mogu biti potrgani. Njime se mora upravljati, ploča s vijcima mora se postaviti na razinu fibule. Operacija traje oko sat vremena", kazao je Codorean.

"Ne moramo brinuti da više neće igrati. Trebat će 3 do 4 mjeseca prije nego opet zaigra. To govorim iz iskustva mnogih sportista koje sam operisao nakon ove vrste loma. Ako misli na mene i nazove me, naravno da ću ga operisati", dodao je Codorean.

Top Komentari

Sadik82
Pretjerujete s objavama o Koljicu. Tuzno je to sto se desilo, razumijemo. A sad ohanite, ne treba nam nova vijest svaka 2 sata.
3 2
Penderinos
Dosta je vise vas rumunjski h kasapina, bjezi elvo na zapad ovi ce ti život uništiti. Kad se oporavis za par mjeseci taman u zimskom prelaznom roku kakva god da ponuda iz lige 5 stigne treba se prihvatiti.
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi