Albanska sutkinja mamila uzdahe na stadionu prije utakmice Konferencijske lige

Emanuela (29) u centru pažnje

Albanska sutkinja mamila uzdahe na stadionu prije utakmice Konferencijske lige

Edmir Škorić

U Bukureštu se večeras odigrala uzvratna utakmica drugog pretkola Konferencijske lige u kojoj je FCSB, odnosno nekadašnja slavna Steua, ugostio bugarsku ekipu CSKA 1948 iz Sofije.

Rumuni su u Sofiji prije sedam dana slavili sa 1:0, a i večeras su slavili sa 3:2 nakon preokreta, pa tako zasluženo prošli u treće pretkolo.

Albanski sudija Xhaja Juxhin dobio je priliku da sudi ovu utakmicu, no veliku pažnju rumunske štampe okupirala je njegova pomoćnica Emanuela Rusta.

S 29 godina, Emanuela je prva sutkinja iz Albanije koja je delegirana za međunarodne utakmice. Od 2019. nosi FIFA-inu značku.

Oglasi

"Imala sam i ja svoje predrasude. Ali važnija je bila podrška koju sam dobila. Pozivam djevojke da ne oklijevaju. Gledati na svoj uspjeh kao na priliku da mogu učiniti nešto drugačije”, kazala je Emanuela nakon što je sudila prvu utakmicu nogometašima u albanskom prvenstvu.

U intervjuu za AFP izjavila je: "Morate se jako boriti da budete prihvaćeni. Ali arbitraža nije pitanje spola, nego kompetencije. Morate donositi dobre odluke, imati izvrsnu fizičku kondiciju, sposobnost koncentracije i poznavanje pravila. Žena sutkinja oslobađa napetost u kompliciranim situacijama".

Emanuela je u maju nastupala na Evropskom prvenstvu U17 u ženskom nogometu, a suditi utakmicu u pretkolima Lige prvaka ipak je nešto što je posebno čini sretnom.

Po samom dolasku na stadion u Bukureštu, Emanuela je privukla veliku pozornost svih prisutnih, što i ne čudi s obzirom na njenu ljepotu i atraktivan izgled.

Potražite više informacija na temu UEFA Konferencijska liga:

Top Komentari

SEJFUDIBIKODZE
EHA ZEKANE STA SI SE ZAPJENIO U DZAMIJU STO CES TI OVDJE
2 1
HarisADP
Fuj jbm vam majku bolesnu nevjernicku, sotonsku
1 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi