Užasna, tmurna i kišna noć za Tottenham: Svrake bez muke do tri boda i četvrtog mjesta

Sjajna utakmica

Užasna, tmurna i kišna noć za Tottenham: Svrake bez muke do tri boda i četvrtog mjesta

Esmer Oštraković

Svoju utkamicu u okviru 13. kola Premiershipa odigrali su Tottenham i Newcastle, a na iznenađenje mnogih gosti su ostvarili pobjedu i odnijeli tri boda iz Londona.

Naime, uprkos tome što su poraženi u prošlom kolu od Manchester Uniteda, ekipa Tottenhama je bila barem blagi favorit na današnjem susretu.

Kada je utakmica krenula, tako se sve i preokrenulo u korist Newcastlea. Domaći su napadali, ali dosta jalovo, dok su gosti igrali smireno i čekali svoju priliku.

Jednu su dočekali i to u 31. minuti. Duga lopta prema Wilsonu, katastrofalna reakcija i greška Llorisa i majstorski lob Wilsona, te je rezultat bio 0:1 za goste.

Samo devet minuta kasnije novi šok za domaće navijače. Almiron je dobio loptu u prostor, pobjegao svom čuvaru i rutinski pogodio za 0:2.

Sa tim rezultatom se otišlo na odmor, a u drugom poluvremenu se mogla očekivati samo totalna ofanziva domaćih nogometaša.

Oglasi

Upravo tako je i krenuo drugi dio utakmice, a to je urodilo plodom u 54. minuti kada je Harry Kane na asistenciju Lengleta pogodio za 1:2.

Vrijedi istaći i to da su gosti žestoko protestovali zbog gola jer su smatrali da je golu prehtodilo igranje rukom jednog domaćeg igrača u kaznenom prostoru Tottenhama, te da je Newcastleu trebao biti dosuđen penal.

To se nije desilo, gol je priznat, a tada se očekivalo da će domaći nošeni podrškom publike krenuti po veliki preokret.

Stvorili su domaći nogometaši nekoliko dobrih šansi, ali do gola nisu mogli, te na kraju tri boda sa današnje utakmice nosi Newcastle.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Tottenham je nakon ovog poraza ostao na trećem mjestu sa 23 osvojena boda, ali sada ima utakmicu više od Arsenala i Manchester Cityja koji su na prvom i drugom mjestu.

Sa druge strane Newcastle je sada četvrti na tabeli sa 21 bodom, te je ovo sjajan rezultat za njih.

Top Komentari

DOKTOR_GAZ_
I ovakav MRTVI TOTTENHAM ce ZAVRSITI ispred malog JADNOG AR567ALA..ali jedno ih VEZE, oba kluba NISU VELILANI, ali su BOGATI..Mogao bi i NEWCASTLE UPLESTI RUKE za 5 mjesto, PA DOLE..
2 5
King_Kenny
...i ovi Arapi poceli podmazivati sudije...2.gol cist faul nad Llorisom...golman prvi stigao do lopte ovaj se zabio u njega i oborio ga i nikom nista,primi covjek gol...
0 5

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi