Antonio Conte izabrao naredni klub

Ugovor s Tottenhamom mu ističe na kraju sezone

Antonio Conte izabrao naredni klub

A. Čaušević

Antonio Conte je bez sumnje jedan od najboljih trenera današnjice. 

Conte trenutno sjedi na klupi Tottenhama gdje radi odličan posao, ali naznaka oko produženja saradnje nema te bi vrlo lako na kraju sezone mogao napustiti popularne Pijetlove.

Ako je vjerovati britanskom tabloidu Conte se želi vratiti u svoj Juventus gdje je ostavio dubok trag kako kao igrač tako i kao trener.

Naime, u slučaju da Massimilliano Allegri kojem se zbog loših rezultata drma stolica dobije otkaz, Conte je spreman preuzeti Bianconere.

Tottenham je trenutno drugoplasirani tim Premiershipa, u Ligi prvaka ima nakon dva kola ima polovičan učinak i bez dileme italijanski stručnjak radi odličan posao.

Podpredsjednik Juventusa, Pavel Nedved, više ne krije da je za Conteov povratak na klupu, dok se predsjednik Andrea Agnelli i dalje zalaže da Allegri ostane trener.

Ovaj 53-godišnjak je Juventus vodio od 2011. do 2014. godine i tada je osvojio tri Scudetta s tim da je u jednoj sezoni bio neporažen.

Poslije toga je sjajan posao radio sa Italijom na Evropskom prvenstvu 2016. godine, a ostavio je odličan utisak i na klupi Chelseaja i Intera s kojim je osvajao titule prvaka Engleske i Italije.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Juventus već neko vrijeme prolazi kroz ozbiljnu krizu, mnogi su mišljenja da Allegri nema više šta ponuditi ekipi, ali Agnelli još uvijek čeka s otkazom.

S druge strane, odazak Contea s klupe bi predstavljao pravi šok za Tottenham pošto ih je Italijan učinio konkurentim i kvalitetnim da se bore za vrh Premiershipa.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi