Potrošio milion da impresionira trenera, u prvom meču nakon toga se obrukao

Igra za slavni klub

Potrošio milion da impresionira trenera, u prvom meču nakon toga se obrukao

Admin Čaušević

Kako bi impresionirao trenera i postao regularni starter u razmaku od nekoliko sedmica je potrošio milion eura da bi bio što bolji fudbaler. 

Emerson Royal se pridružio Tottenhamu iz Barceone kada je trener Nuno Espirito Santo vodio klub iz Londona, a smijenjen je u novembru prošle godine kada ga je naslijedio Antonio Conte.

Uoči ove sezone Royal je napravio nekoliko velikih koraka kako bi dodatno unaprijedio svoju igru. Kako to izgleda Brazilac redovno objavljuje na Instagramu.

Royalov otac je dio menadžerskog tima svog sina i navodno je angažovao neuronaučnika da pomogne njegovom sinu da se izbori sa pritiskom igranja Premiershipa.

Neuroznanost uključuje praćenje ponašanja mozga i otkrivanje kako on funkcionira. Smatra se poljem koje brzo napreduje i daje pozitivne rezultate za većinu.

Oglasi

Osim toga Royal je kupio i hiperbarični rezervoar za kiseonik kako bi se što brže oporavljao nakon utakmica. A sve ga je koštalo oko milion eura.

Conte je poznat po korištenju bekova koji podjednako dobro mogu ići naprijed i braniti se. Tokom svog vremena u Interu iz Milana, imao je Achrafa Hakimija na desnoj strani koji je napredovao u toj ulozi.

Hakimi je sada u PSG-u, a Royal je naručio izviđački izveštaj reprezentativca Maroka, koji je za Inter postigao sedam golova u 45 utakmica na putu do pobede u Seriji A.

U 2021. godini, Conte je Hakimija nazvao 'jednim od najjačih bekova na svijetu' nakon poboljšanja na oba kraja terena. S obzirom na to kako je Marokanac prihvatio Conteov fizički zahtjevan sistem, on je savršena studija slučaja za Royala.

Potražite više informacija na temu Premier league:

U prvoj utakmici nakon što se pojavila ova vijest Emerson se poprilično obrukao. Bio je starter protiv Arsenala, a odigrao je očajno.

Da stvar bude gora u 62. minuti je zaradio crveni karton pa će tako bez obzira na ogromno ulaganje u sebe u narednim utakmicama biti na hlađenju.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi